Žabljak: Đaci intervjuisali strane turiste

"Osmislili smo tu aktivnost kako bi dobili informacije od stranaca kako su saznali za našđe turističko mjesto i kakvi su im utisci o našem kraju. Sve to u pisanoj formi. Ceduljice su lijepljene na info tablu koju smo za ovu priliku postavili u centru grada", kaže direktor škole Zoran Vojinović

54 pregleda2 komentar(a)
đaci ŽAbljak, Foto: Obrad Pješivac
24.09.2018. 11:30h

Obilježavajući Evropski dan jezika, učenici osnovne škole „Dušan Obradović“ sa Žabljaka juče su, podijeljeni u nekoliko grupa, radili intervju sa strancima-turistima koji ovdje borave.

"Osmislili smo tu aktivnost kako bi dobili informacije od stranaca kako su saznali za našđe turističko mjesto i kakvi su im utisci o našem kraju. Sve to u pisanoj formi. Ceduljice su lijepljene na info tablu koju smo za ovu priliku postavili u centru grada", kaže direktor škole Zoran Vojinović.

Na mnoštvu zelenih papira nalijepljenih na oglasnoj tabli stranci su se afirmativno izražavali o Žabljaku kao turističkoj destinaciji a ovaj vid komunikacije ocjenjuju pozitivnim jer doprinosi učenju njihovog, nejčešće engleskog, a sa druge strane učenju crnogorskog jezika.