Školske pare trošio na privatni spor?

Nurković tvrdi da nije prvi put da Crnovršanin zloupotrebljava službeni položaj, zbog čega je već i pravnosnažno osuđen

211 pregleda23 komentar(a)
Esad Crnovršanin (Novina), Foto: Sssrozaje.me
08.04.2015. 11:07h

Profesorica maternjeg jezika Emira Nurković prijavila je Osnovnom tužilaštvu u Rožajama direktora Srednje stručne škole Esada Crnovršanina, zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, jer je za privatnu parnicu trošio školske pare.

Nurkovićeva je tvrdnju potkrijepila fotokopijom bankarske priznanice na kojoj se vidi da je sa računa škole, kao depozit sudu za vještačenje psihijatra, prebačeno 50 eura.

Pare su uplaćene za vještačenje po tužbi Crnovršanina protiv profesorice Nurković za nadoknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove.

Crnovršanin juče nije odgovorio na mejl “Vijesti”.

Nurković tvrdi da nije prvi put da Crnovršanin zloupotrebljava službeni položaj, zbog čega je već i pravnosnažno osuđen.

“Ranije je od učenika uzimao pare, navodno za račun škole, a sada ih sa istog tog računa troši za privatne potrebe. Moje je bilo da priložim dokaze, a na tužilaštvu je da slučaj procesuira ili stavi u fioku, što ne bi biloprvi put“, rekla je Nurkovićeva “Vijestima”, pozvavši nadležne da ispitaju da li je Crnovršanin i prethodne izgubljene parnice plaćao sa istog računa.

Iz tužilaštva su “Vijestima“ potvrdili da su dobili prijavu protiv Crnovršanina, ali su odbili da je komentarišu, jer je “predmet u fazi obrade”.

Direktor rožajske SSŠ lani je zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja pravosnažno osuđen na pola godine uslovno, za period od godinu dana.

Sud je tada utvrdio da je Crnovršanin od roditelja četiri učenika tražio da uplate po 200 eura na račun škole, kako ne bi bili izbačeni.