Petrovčani traže od Rađenovića da vrati izmještenu pumpu

Poslije izmještanja u gradu su se fekalije izlile nekoliko puta

57 pregleda4 komentar(a)
Kristal Rivijera, Foto: Vuk Lajović
06.04.2015. 19:02h

Savjet Mjesne zajednice Petrovac zatražio je od gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića da kanalizacionu pumpnu stanicu u tom mjestu, koja je mimo planske dokumentacije nedavno izmještena, vrati na staru lokaciju. Izmještanjem te pumpne stanice iz kruga hotelskog kompleksa „Kristal Rivijera“ dovelo je do niza ekoloških incidenata, izlivanja kanalizacije na plažu.

Mještani su u otvorenom pismu, koje su potpisali članovi savjeta Mitar Goliš, Ilija Kaloštrović, Petar Odžić, Dragan Zenović, Mirjana Gregović, Stevo Radović, Marina Zec Medin i Đorđe Medin zatražili od Rađenovića da hitno izmijeni odluku o izgradnji objekata od opšteg interesa, kojom je u sklopu projekta prečišćavanja otpadnih voda predviđena nova lokacija za kanalizacionu pumpnu stanicu.

„Riječ je o bespravnom rušenju stanice, koja je potpuno rekonstruisana 2007. Za rušenje ovog objekta na koji je povezana kompletna kanalizaciona mreža grada, i koji ispumpava kanalizaciju iu podmorski ispust, nije izdato odobrenje“, navode potpisnici pisma.

Parcela na kojoj je bila pumpna stanica u vlasništvu je HG „Budvanska rivijera“, a na njoj je u toku izgradnja hotela „Kristal Rivijera“.