Uskoro će se znati da li su Mugošini poslovi legalni

On je kazao da će se o izvještaju komisije, formirane da ispita Mugošine poslove, čim bude završen, raspravljati na jednoj od sjednica Skupštine grada

8 komentar(a)
Odbor za društvene djelatnosti (Novina)
03.04.2015. 05:48h

Predsjednik Odbora za društvene djelatnosti, međuopštinsku i međunarodnu saradnju Damir Šehović (SDP) najavio je da će javnost ubrzo saznati da li su poslovi bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše legalni.

“Prethodni period u Glavnom gradu bio je karakterističan po nekoliko nosećih tema, za čije pokretanje smo odgovorni mi iz Socijaldemokratske partije, cijeneći da javnost mora biti informisana o legalnosti poslova bivše gradske uprave. U fokusu komisije su sumnjivi poslovi, vezani za zemljište „Carina” i KAP-a”, rekao je Šehović na jučerašnjoj sjednici odbora.

On je kazao da će se o izvještaju komisije, formirane da ispita Mugošine poslove, čim bude završen, raspravljati na jednoj od sjednica Skupštine grada.

Odbor je usvojio izvještaj o radu gradonačelnika i organa uprave Glavnog grada i službi za 2014. godinu sa četiri glasa za, dok su protiv glasali odbornici Demokratskog fronta (DF).

Na sjednici se raspravljalo i o obnovi spomenika crnogorskom vojvodi Mirku Petroviću, koji treba da se izgradi u centru grada.

Nataša Jevrić (DF) smatra da zbog istorijskih “podviga” crnogorskog vojvode protiv Kuča, njegov spomenik ne bi trebalo da krasi Podgoricu.

“S obzirom na to da u parlamentu imamo dosta predstavnika iz Kuča, radujem se raspravi o ovom predlogu. Podsjećam da je spomenik Mirku Petroviću već postojao u Glavnom gradu i da su ga građani srušili”, kazala je Jevrić.

Sekretarka za kulturu i sport Nela Savković- Vukčević odgovorila je da bi i ona voljela da se konačno javno otvori priča o pohari Kuča i stvarnim razlozima za takvo djelo.

Jevrić: Sumnjam da će se realizovati projekti iz kulture

Jevrić je, nakon što su članovi odbora pohvalili kako je isplaniran Program razvoja kulture Glavnog grada, kazala da sumnja da će se projekti realizovati.

“Po mom mišljenju ovo će ostati samo želja, kao i svaki dokument, a naš odnos prema kulturi vidi se iz rušenja bioskopa 'Kultura' I hotela 'Crna Gora'”, kazala je Jevrić. Šehović je odgovorio da se nada da će Glavni grad u budućnosti više “graditi”, nakon čega su članovi izglasali program.