URA formirala inicijalni odbor u Budvi

Prema riječima Glendže, URA ce se baviti svim pitanjima od značaja za građane opštine Budva, sa jasnim stavovima i rješenjima funkcionisanja buduće odgovorne gradske uprave

76 pregleda7 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: URA
01.04.2015. 11:17h

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) formirao je u Budvi inicijalni odbor, za čijeg koordinatora je izabran Radomir Glendža. Formiranju Inicijalnog odbora u Budvi prisustvovala je i Božena Jelušić, potpredsjednica GP URA.

Prema riječima Glendže, URA ce se baviti svim pitanjima od značaja za građane opštine Budva, sa jasnim stavovima i rješenjima funkcionisanja buduće odgovorne gradske uprave.

"Saradnja sa građanima biće jedan od glavnih prioriteta, kojima će biti omogućeno da putem elektronske komunikacije budu uključeni u proces kontrole i praćenja javnih službi, preduzeća i ustanova. Posebnu pažnju URA će posvetiti transparentnosti konkursa za direktore javnih preduzeća i ustanova, kako bi na ključnim mjestima došli kompetentni ljudi, sa jasnim vizijama o razvoju i prosperitetu, kako javnih preduzeća i ustanova, tako i Opštine u cjelini. URA će u svom radu na lokalnom nivou primijeniti najbolja iskustva iz prakse razvijenih evropskih gradova sa prevashodnim ciljem da se stvori dobro obučen i prije svega kvalitetan službenički kadar. Prioritet će biti i povećanje pravne sigurnosti i kvalitetno pružanje usluga građanima", najavio je Glendža.

Kako je saopšteno, Budva kao metropola turizma posjeduje ogroman potencijal koji se mora kao takav iskoristiti na mnogo većem nivou od postojećeg. Prije svega privlačenjem stranih investitora i otvaranjem novih radnih mjesta na principima održivog razvoja i planiranje turističke infrastrukture.

Turistička privreda, kako se navodi u saopštenju, podrazumijeva i izgradnju adekvatnih saobraćajnica, koje će na kvalitetan nacin povezivati Budvu sa svim okolnim seoskim područijima kako bi turistička ponuda bila maksimalno iskorišćena, a ljudi stimulisani da se u mnogo većim kapacitetima bave poljoprivredom i stočarstvom.

"URA će se baviti svim dosadašnjim anomalijama u Budvi, koje su u proteklim godinama po više osnova došle do izražaja i svojim rješenjima ispravljati dugogodišnju praksu nedomaćinskog odnosa prema gradu i njegovim građanima. Saniranje neće biti jednostavno ni lako, ali se sa njim mora otpočeti u što skorijem roku, kako bi ogromni finansijski gubici u opštinskom budžetu bili izmireni. URA vjeruje da će građani prepoznati našu iskrenu želju da se dosadašnje funkcionisanje Opštine Budva nikada više ne ponovi", istakao je Glendža.