Kovačević: Potrebno što više zapošljavati domaće radnike

"Jelić je istakla viziju Zavoda da bude savremena berza rada sa ciljem pružanja kvalitetnih usluga poslodavcima i tražiocima posla, po ugledu na evropske službe zapošljavanja“, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja

3 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Vlada Crne Gore
26.03.2015. 11:23h

Zavod za zapošljavanje (ZZZ), primjenjujući Zakon o strancima, sve kapacitete treba da stavi u funkciju podsticanja što većeg angažovanja domaćih radnika, ocijenila je ministar rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević.

Ona je danas posjetila Zavod za zapošljavanje, podržala sve njegove aktivnosti i kazala da su dobro postavljeni prioriteti, kao i mjere za podsticaj zapošljavanja mladih, osoba sa invaliditetom i aktivaciju korisnika socijalnih davanja.

Direktor Zavoda, Vukica Jelić upoznala je Kovačević sa funkcionisanjem nacionalne službe zapošljavanja, kretanjima na tržištu rada, izazovima u ovoj godini i novim projektima.

„Najavljeno je otvaranje biroa rada u novim opštinama Gusinju i Petnjici, kao i u gradskim opštinama Golubovci i Tuzi. Jelić je istakla viziju Zavoda da bude savremena berza rada sa ciljem pružanja kvalitetnih usluga poslodavcima i tražiocima posla, po ugledu na evropske službe zapošljavanja“, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Na sastanku je, kako se dodaje, posebna pažnja posvećena primjeni novog Zakona o strancima.

Kovačević je obišla i Rehabilitacioni centar na Zabjelu.

„Kvalitetan objekat površine dvije hiljade metara kvadratnih i jedini te vrste u Crnoj Gori, pruža ogromne mogućnosti u oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Centar će omogućiti realizaciju strateških obaveza u obezbjeđivanju zdravstvenih, socijalnih, obrazovnih, radno-terapeutskih, usluga profesionalne rehabilitacije i drugih usluga osobama sa invaliditetom, počev od predškolskog uzrasta i to sve u skladu sa njihovim realnim potrebama, a po međunarodnim standardima“, navedeno je u saopštenju.