Uhapšeni maloljetnici: Snimali osumnjičenog koji je prijetio da će ubiti crnogorske zvaničnike?

117 pregleda0 komentar(a)
prijetnje Veljoviću, Foto: Printscreen
29.09.2018. 19:23h

Podgorička policija uhapsila je maloljetne M.D. (16) i D.S. (17) zbog sumnje da su telefonom snimali V.M. koji je uhapšen juče nakon što je u video snimku objavljenom na društvenim mrežama prijetio predsjedniku Milu Đukanoviću, premijeru Dušku Markoviću, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću.

Iz Uprave policije je saopšteno da je državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici naložio da se M.D. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti putem pomaganja.

"V.M, koji se nalazi na predmetnom snimku, juče je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", kazali su iz Uprave policje.

Iz policije su naveli da će i D.S. uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti putem pomaganja.

Na snimku koji posjeduje portal Vijesti, Vlatko Milatović kako se predstavio, tvrdi da je plaćeni ubica.

On na snimku od Veljovića i Katnića traži da puste određene osobe.

"Prigušivač ili snajper će da ti radi", jedna je od prijetnji koju je V.M. uputio Veljoviću.

Portal Vijesti zbog uvredljivog sadržaja neće objaviti video.