Nikšićani neće ići u Spuž zbog prebijanja Marunovića

Crnogorski reditelj je pretučen u noći između 27. i 28. septembra

1179 pregleda42 komentar(a)
Danilo Marunović, Foto: Savo Prelević
06.10.2018. 06:36h

Nikšićani Vladimir Radović (35) i Okica Mijović (40), koje tužilaštvo sumnjiči da su pretukli Podgoričanina Danila Marunovića, pušteni su da se u daljem postupku brane sa slobode.

To je odluka sudije za istragu podgoričkog Osnovnog suda Miladina Pejovića, koji je ocijenio neosnovanim zahtjev Osnovnog tužilaštva da im odredi pritvor.

Crnogorski reditelj je pretučen u noći između 27. i 28. septembra.

Dvojica Nikšićana uhapšena su par dana nakon tuče u centru glavnog grada, u kojoj je Marunović izvukao deblji kraj.

Osumnjičeni su na saslušanju kazali postoji snimak incidenta, i da on pokazuje kako je došlo do sukoba sa Marunovićem. Oni su u svojoj odbrani tvrdili da nisu započeli tuču, da ih je Marunović provocirao i uhvatio Radovića za kragnu.

Marunović je “Vijestima” kazao da razumije interesovanje javnosti, ali da ne može sebi da dozvoli da putem medija polemiše sa osumnjičenima za napad u kom je zadobio teške povrede.

“Osim toga, jedan od optuženih za napad na mene, prema zvaničnim informacijama, bio je i optužen za teško krivično djelo i uz to označen kao bezbjednosno interesantno lice, što je takođe razlog više da ne učestvujem u medijskom suđenju. Nadam se da će tužilaštvo i sud na osnovu svih dokaza rasvijetliti ovaj događaj i na taj način poslati snažnu poruku javnosti da nasilničko ponašanje u ovom društvu ne može da se toleriše”, kazao je Marunović.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi je objasnio da je policija odmah obaviještena o tuči, a da se Tužilaštvo dan kasnije izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela”.

Radović i Mijović se sumnjiče za krivično djelo teška tjelesna povreda, tako što su, u centru Podgorice Marunoviću, nakon kraće verbalne rasprave, zadali više udaraca u glavu i tijelo.