Skupštinska rasprava o privatizaciji Instituta Igalo 27. marta

Na dnevnom redu, između ostalih, biće predlog Odluke o budžetu Opštine Herceg Novi za 2015. godinu

54 pregleda0 komentar(a)
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
16.03.2015. 17:01h

U ponedjeljak održanom kolegijumu presjednika Skupštine opštine Herceg Novi, usaglašen je okvirni dnevni red pete redovne sjednice planirane za 27. mart. Kolegijumu su prisustvovali predstavnici svih klubova odbornika u Skupštini.

Odbornici bi trebalo da budu informisani o statusu postupka privatizacije Instituta „Dr Simo Milošević“, o načinu i uslovima valorizacije izdavanjem u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula i o realizaciji ugovora o prodaji Bolnice u Meljinama.

Podsjećamo da su odbornici opozicije tražili sazivanje vanredne sjednice SO na kojoj bi jedina tačka denvnog reda bila rasprava o privatizaciji Instituta Igalo.

“Inicijativu nije potpisao dovoljan broj odbornika, materijali nisu pripremljeni u skladu sa Poslovnikom Skupštine i konačno ne postoji potreba za vanrednom sjednicom s obzirom da je istu temu u redovnom zasjedanju predložio Predsjednik opštine”, saopšteno je nakon sastanka kolegijuma.

Na dnevnom redu, između ostalih, biće predlog Odluke o budžetu Opštine Herceg Novi za 2015. godinu.

“Zbog značaja tema koje će se razmatrati, dogovorili smo se da ćemo raditi dva dana", rekao je predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman.