Preko Zaposli.me platforme za godinu posao dobilo 350 osoba

"Platforma trenutno sarađuje sa preko 500 poslodavaca i ponudila je preko 1,3 hiljade poslovnih prilika. U bazi, koja svakodnevno raste, ima preko 20 hiljada kandidata, među kojima je najviše visokoškolaca”

254 pregleda0 komentar(a)
Zaposli.me, Foto: Screenshot
12.03.2015. 12:41h

Savremena online platforma poslovnih mogućnosti - zaposli.me zaposlila je za godinu postojanja preko 350 ljudi u više od 120 kompanija, saopštio je izvršni direktor Montepassa, Marko Škuletić.

"Platforma trenutno sarađuje sa preko 500 poslodavaca i ponudila je preko 1,3 hiljade poslovnih prilika. U bazi, koja svakodnevno raste, ima preko 20 hiljada kandidata, među kojima je najviše visokoškolaca”, kazao je Škuletić na prezentaciji platforme u Privrednoj komori (PKCG).

On je dodao da najveći dio baze platforme zaposli.me čine mladi od 18 do 35 godina, ali i da postoje kandidati do 60, odnosno 70 godina, kao i oni koji još nijesu punoljetni.

“Platforma je zamišljena tako da poveže ljudski potencijal, poslovne prilike i javni interes, koji podrazumijeva smanjenje nezaposlenosti. Pored nezaposlenih, platforma je namijenjena i zaposlenima koji žele da promijene posao, napreduju ili da imaju svoj online karijerni prostor, kako bi mogli da se razvijaju”, saopštio je Škuletić.

Platforma, prema njegovim riječima, omogućava kandidatima da stupe u kontakt sa većim brojem poslodavaca, apliciraju za posao i budu obaviješteni o trendovima i tokovima na tržištu rada.

“Usljed promjena, pogotovo u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT), došlo je do potrebe za prilagođavanjem na tržištu rada. To je prouzrokovalo poslovne izazove, koji se najbolje rješavaju uz adaptivnu platformu, kao što je zaposli.me”, naveo je Škuletić.

Platforma zaposli.me nudi nove usluge i usavršavanje postojećih, a ima mogućnost da ih predstavi širokom auditorijumu.

“Platforma dnevno ima preko 15 hiljada posjeta, odnosno tri do pet hiljada jedinstvenih. Uskoro pravimo strateško partnerstvo sa portalom Cafe del Montenegro, gdje ćemo imati rubriku posao. Tako ćemo se predstaviti širem auditorijumu i edukovati poslodavce i kandidate o trendovima, načinu rada i tehnikama kako doći do bolje pozicije, odnosno željenog kadra”, saopštio je Škuletić.

Rukovodilac Sektora za obrazovanje PKCG, Mladen Perazić, kazao je da je savremenim razvojem društva čitav niz zanimanja postao suvišan, zbog čega je portal zaposli.me koristan, jer pruža validne smjernice između poslodavaca i radnika.

Predstavnik Partners Groupe, Milena Nikolić, navela je da jaz između potreba tržišta rada i obrazovnog sistema postoji svuda u svijetu, ali da je u Crnoj Gori malo veći i produbljeniji.

“Neophodno je da poslodavci preuzmu odgovornost i da ne čekaju da se obrazovni sistem promijeni i da im dođu gotovi radnici u koje ne treba ulagati”, rekla je Nikolić.