Godišnjica smrti Zorana Đinđića

Đinđić je pogođen hicem u grudi, u dvorištu zgrade srpske vlade 12. marta 2003. u 12.25 sati, a njegov tjelohranitelj je tom prilikom ranjen

85 pregleda4 komentar(a)
Zoran Đinđić, Foto: Wikipedia
12.03.2015. 09:00h

Polaganjem vijenaca u dvorištu Vlade Srbije i na Novom groblju u Beogradu, kao i šetnjom centralnim ulicama Beograda danas će biti obilježeno 12 godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića. Đinđić je pogođen hicem u grudi, u dvorištu zgrade srpske vlade 12. marta 2003. u 12.25 sati, a njegov tjelohranitelj je tom prilikom ranjen.

Članovi Vlade Srbije položiće danas vijenac na spomen-ploču u dvorištu Vlade Srbije u Nemanjinoj 11, što će nekoliko sati kasnije učiniti i bivši Đinđićevi saradnici.

Demokratska stranka, čiji je Đinđić bio lider, obilježiće 12 godina od ubistva Đinđića šetnjom od centrale stranke u Krunskoj ulici do Aleje velikana na Novom groblju gdje će biti položeno cvijeće na Đinđićev grob, dok će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biti održano finalno takmičenje u besjedništvu “Bedjeda u Zoranovu čast”, prenosi Tanjug.

Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je bio šef poslaničke grupe DOS u vrijeme vlade Zorana Đinđića, odaće poštu ubijenom premijeru u dvorištu Vlade Srbije, a organizovaće i “Šetnju za Zorana” koja će krenuti iz Simine ulice, preko Terazija, dvorišta Vlade Srbije do Aleje velikana na Novom groblju.

Cvijeće na spomen ploču u dvorištu srpske vlade položiće i članovi nekadašnje vlade Zorana Živkovića, sada lidera Nove stranke, dok će rukovodstvo stranke “Zajedno za Srbiju”, čiji je lider Dušan Petrović bio član Đinđićeve stranke, položiti cvijeće na Đinđićev grob.