Dejan Cukić razmrdao publiku u “tri čina

Prvu pjesmu “Ona to zna” posvetio je Vladu Divljanu

62 pregleda0 komentar(a)
Dejan Cukić, Foto: Marija Vasić
09.03.2015. 13:51h

Srpski muzičar Dejan Cukić nastupio je proteklog vikenda u “HL klubu”. Vidno raspoložen da samo uz gitaru digne publiku koju je činila uglavnom srednja generacija na noge, Cukić je druženje počeo velikim hitom “Idola”, numerom “Ona to zna”. Pjesmu je posvetio nedavno preminulom prijatelju Vladu Divljanu. Bez previše priče, Cukić je istakao da prvi put pjeva pomenutu kompoziciju i to s razlogom, a početni taktovi izmamili su uzdahe, ali i aplauz.

Odmah potom, kako je i sam najavio, u tri čina Cukić je prisutne sproveo kroz svoju dugogodišnju karijeru. Prvi čin uglavnom je bio rezervisan za njegove pjesme među kojima su “Volim kad si tu”, “Letnje kiše”, “Kao ti”. Već u drugom sebi je dao oduška, pa je pjevao i neke numere koje privatno voli i zahtijevao od publike da ga prati pljeskajući, dok se on trudio da glasom nadomjesti ostale instumente.

Publika je imala priliku da u drugom činu čuje i čuvenu “Juliju”, koja je posebno oduševila prisutne onog trenutka kad ju je Cukić otpjevao na nekoliko svjetskih jezika: engleskom, španskom, ruskom, njemačkom, francuskom.

Nakon kraće pauze koja je označila početak trećeg čina, muzičar je ispunjavao muzičke želje, a većina je upravo tražila njegove pjesme. No, on je bio spreman da otpjeva i nekoliko numera kolega sa kojima je sarađivao, među kojima su Jadranka Stojaković i Đorđe Marijanović.