Maloviću poslije godinu dana kredit za stan

Iz preduzeća koje upravlja obalom objašnjeno je da je zajam Maloviću od 27.300 eura dat poslije 31 godine rada na odgovornim poslovima u državi

715 pregleda11 komentar(a)
Rajko Malović (Novina)
02.03.2015. 20:21h

Pomoćnik direktora JP “Morsko dobro” Rajko Malović godinu nakon što je stupio na tu funkciju, riješio je stambeno pitanje u Budvi, kupovinom stana od 50 m2 u zgradi "Nivel" na zaobilaznici.

Maloviću , nekadašnjem šefu Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi policije, koji je je funkciju pomoćnika direktora u "Morskom dobru" preuzeo 12. novembra 2012, Upravni odbor te kompanije 20. decembra 2013. odobrio je, na preporuku menadžmenta, stambeni kredit od 27.300 eura. Zajam mu je odobren sa rokom otplate od 25 godina.

Iz Upravnog odbora “Morskog dobra” kazali su “Vijestima” da je kredit Maloviću odobren “tek nakon što su predstavnici menadžmenta obrazložili zahtjev koji je potpisao direktor Rajko Barović.

U katastarsoj evidenciji Uprave za nekretnine, Malović se vodi kao vlasnik stana od 50 m2 na KP 507/11 KO Budva, na četvrtom spratu zgrade "Nivel".

"Morsko dobro" je, piše u rubrici 'tereti', zaključilo ugovor o kreditu sa Malovićem početkom jula prošle godine, a uknjižba stana urađena je u septembru prošle godine. Na nepokretnost je upisana i hipoteka "Morskog dobra", kao garanat vraćanja kredita.

U službi za informisanje “Morskog dobra”, dodjelu kredita u firmi, koja je godina unazad pod upravom SDP-a, objašnjavaju time da je Malović tri decenije radio u državnim službama.

"Maloviću je poslije 31 godine rada u državnim organima, na vrlo odgovornim poslovima, prvi put dodijeljen stambeni kredit u ovom preduzeću dana 20.12.2013. Odlukom za rješavanje stambenog pitanja broj 0203-4222/4 (koji uredno vraća). Stambeni kredit je dobio tako što je na osnovu člana 22 Statuta JP Upravni odbor donio Odluku da iz neraspoređene dobiti za 2011. i 2012. godinu (izmjenom plana korišćenja sredstava koji je usvojila Vlada Crne Gore od 21. 11. 2013) u dijelu koji se odnosi na sredstva za rješavanje stambenog pitanja, dodijeli kredit. Kredit je dodijeljen u skladu sa Pravilnikom o rješavanju stambenih potreba zaposlenih od 2. aprila 2013, u skladu sa, Odlukom Upravnog odbora, u skladu sa značajem posla koji obavlja zaposleni", piše u saopštenju "Morskog dobra".

Na pitanje da li je još neki zaposleni dobio takvu vrstu pomoći za rješavanje stambenog pitanja, iz “Morskog dobra” je odgovoreno da to JP “ne daje novčanu pomoć za rješavanje stambenih pitanja”, već da to radi u skladu sa "Planom za rješavanje stambenih potreba zaposlenih, u skladu sa Pravilnikom o rješavanju stambenih potreba iz sredstava obezbijeđenih po završnom računu, sredstava vraćenih anuiteta po osnovu datih kredita radnicima, sredstava dobijenih prodajom i otkupom stanova, ličnih sredstava zaposlenih i drugih izvora..."

"U prethodnih deset godina još osam radnika “Morskog dobra” je, u skladu sa Pravilnikom, riješilo stambeno pitanje", saopštilo je JP "Morsko dobro".