Poslušajte Knezovu novu pjesmu: “Danas ja, sjutra ti” godinama čekala aranžman

Nenad Knežević Knez danas je pustio u etar novi singl koji se može čuti i na portalu “Vijesti”

251 pregleda0 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Filip Roganović
09.10.2018. 15:14h

Crnogorski muzičar Nenad Knežević Knez objavio je danas na svom Youtube kanalu novi singl “Danas ja, sjutra ti”, koji možete poslušati i na portalu “Vijesti". Muziku i tekst za ovu baladu napisao je Dobrivoj Kanurski Doške koji potpisuje i Knezov veliki hit “Bubamara”.

“Potpuno je logično bilo da tako jak tekst, kakav nosi pjesma ‘Danas ja, sjutra ti’, prati sporiji ritam kako bi se priča koja je izuzetno emotivna bolje ispričala. Inače, ova numera je kod mene već dvije godine jer sam tražio prave autore da urade aranžman. Ono što sam zamislio još od kako sam je čuo odlično je odradio pijanista Aleksandar Banjac koji je potpisan kao aranžer. Naime, ovaj vrstan muzičar kroz rad i druženje sa mnom, tačno je znao kako želim da pjesma zvuči, tako da sam veoma zadovoljan kako zvuči i sad čekam da publika da svoj sud”, ispričao je Knez.

Kako kaže, ponosan je i na video za koji je bio zadužen Dušan Jauković.

“Neki kadrovi su snimljeni u Parizu, a ostatak smo radili u Beogradu. Gost u spotu mi je aktuelna mis Srbije Ivana Trišić koja se odlično uklopila u priču, na snimanju bila veoma profesionalna i uljepšala ovaj video. Toliko je lijepih kadrova u spotu čija radnja prati priču teksta, što je danas rijetkost, pa mi je drago da smo i u tome uspjeli. Inače, čitava ekipa je bila odlična, vidjećete i sami, veliki broj ljudi se pojavljuje u spotu i zaista je Jauković uspio da iz svakog od njih izvuče maksimum”, pohvalio se Knez koji je u karijeri imao jednako uspjeha i sa baladama i sa brzim pjesmama.

“Nije toliko bitno da li je pjesma brža ili sporija, koliko je bitno da nosi poruku i da je kvalitetna. Zato, iako je stara dvije godine nijesmo ništa mijenjali na pjesmi ‘Danas ja, sjutra ti’. Da se mijenjala tokom ovog vremena, samo bismo je oskrnavili, a eto iako je toliko dugo slušam, nije mi dosadila”, smatra Knez koji priprema još jedan singl “Suze”.

“U planu mi je da do Nove godine pustim u etar još jednu pjesmu koja je takođe izuzetna i za mene posebna. Završavam i jedan brži singl za koji imam samo radni naziv, ali još uvijek ne znam da li će i kad publika imati priliku da ga čuje. Inače, od Eurosonga do sad nakupilo se toliko dobrih pjesama, tako da ih treba izabrati za album koji se nadam da ću objaviti iduće godine” ispričao je Knez.

Kao neko ko u svojoj karijeri ima veliki broj hitova, kaže da nije lako uvijek odabrati pravu pjesmu koju će publika zavoljeti.

“U današnje vrijeme hiperprodukcije jedan od najtežih poslova je doći do prave pjesme. Veoma je bitno da numera koju odaberem ima sve kvalitete, i da se prije svega ja u njoj pronalazim. Nekad se dešavalo da se dugo radi na jednoj pjesmi, jer kad ode u etar mora biti odlična i moramo svi biti zadovoljni kako zvuči i autori i ja. Nikada nijesam želio da se dodvoravam publici, uvijek sam slušao svoju intuiciju i tako sam birao pjesme ne opterećujući se hoće li biti hit ili ne. Neke pjesme ne zažive odmah, treba im vremena da ih publika zavoli, bitno je da mi vjerujemo u njih”, zaključuje Knez.