Fiorentina bolja od Intera, povreda Savića u finišu

0 komentar(a)
Fiorentina, Foto: Reuters
01.03.2015. 22:07h

Fiorentina je prošla kroz pakao na "Đuzepe Meaci", igrala više od 10 minuta s igračem manje, ali i na herojski način odbranila trijumf protiv Intera.

Jedini pogodak djelo je Mohameda Salaha u 55. minutu kada je Samir Handanović loše odbio centaršut Manuela Paskvala, pa "viola" polako i sigurno grabi ka Evropi, čak se nije oprostila ni od plasmana u Ligu šampiona...

Vinćenco Montela ionako ima dovoljno problema u defanzivi, a još jedan u najavi bi mogla da bude povreda mišića Stefana Savića. Pored njega, zbog povreda su morali da izađu i Nenad Tomović i Kuma Babakar.

Crnogorski reprezentativac se povrijedio u 87. minutu kada je poslije prekida Intera ostao da leži držeći se za lijevu nogu.

Koliko je povreda ozbiljna i dalje nije poznato, ali je Fiorentina deset minuta morala da igra s desetoricom jer je Montela već bio izvršio tri izmjene...

"Ovo su tri boda osvojena na herojski način. Pobijedili smo odličnog protivnika, koji je bio u velikom momentu i nije bilo lako", rekao je Montela i posebno pohvalio golmana Neta, koji je činio čuda u drugom poluvremenu.

Brazilski čuvar mreže je branio šuteve Rodriga Palasija, Džerdana Šaćirija, Nemanje Vidića, zicer je imao i Mauro Ikardi...

"Rezultatom nisam zadovoljan. Zaslužili smo više. Ali, mogu da budem zadovoljan reakcijom poslije primljenog gola", kazao je trener Intera Roberto Manćini.

Pobjeda Fiorentina je još više dobila na važnosti poslije večerašnjeg poraza Napolija.

Tim Rafaela Benitesa je izgubio od Torina sa 1:0, a jedini gol dao je Kamil Glik u 68. minutu poslije kornera.

Napolitanci su ostali na trećem mjestu, ali sa svega dva boda više od Lacija, a tri od Fiorentine...

Lacio je ostvario veliki trijumf jprotiv Sasuola u gostima (3:0). Felipe Anderson je u finišu prvog dijela načeo domaćina, a u nastavku su ga dotukli Miroslav Klose i Marko Parolo.

Rezultati

Inter - Fiorentina 0:1 (Salah 55)

Kaljari - Verona 1:2 (Konti 90 - Toni 9, Huanito 56)

Atalanta - Sampdorija 1:2 (Stendardo 16 - Muriel 68, Okaka 81)

Ćezena - Udineze 1:0 (Rodriges 76)

Palermo - Empoli 0:0

Sasuolo - Lacio 0:3 (Anderson 45, Klose 70, Parolo 77)

Torino - Napoli 1:0 (Glik 68)

Ponedjeljak

Roma - Juventus

Subota

Kjevo - Milan 0:0

Odloženo

Đenova - Parma