Federer nadigrao Đokovića za sedmu titulu u Dubaiju

0 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
28.02.2015. 17:15h

Rodžer Federer je odbranio titulu u Dubaiju, pošto je u finalu bio bolji od Novaka Đokovića sa 6:3, 7:5), nakon sat i 25 minuta igre.

Švajcarac je u Dubaiju osvojio svoj sedmi trofej (84. ukupno u karijeri), što ga čini najuspješnijim igračem tog turnira. Đoković je osvojio četiri titule.

To je bio 37. duel Đokovića i Federera i 20. pobjeda Švajcarca.

Federer je u šestom gemu drugog seta odservirao svoj 9.000. as u karijeri i drugi je u istoriji Open ere u tom segmentu. Od njega ima više samo Goran Ivanišević, koji je neodbranjivo servirao više od 10.000 puta.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do osmog, kada je Federer poslije greške Đokovića iz bekhenda iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 5:3. On je u narednom gemu sigurno servirao i poveo u meču.

Obojica su čuvali svoje servise u drugom setu, Đoković je mogao da napravi brejk u osmom gemu, ali poslije dobrih servisa Federera nije uspio da iskoristi dvije brejk lopte, pa je Švajcarac izjednačio na 4:4.

Srpski teniser je nakon toga bez većih problema osvojio gem na svoj servis i poveo sa 5:4, a u narednom gemu propustio je da osvoji set, pošto nije iskoristio dvije brejk i set lopte.

Đoković je u 11. gemu poveo sa 40:0, ali je Federer nakon toga vezao šest poena i napravio brejk za 6:5.

Drugi teniser svijeta je u narednom gemu servirao za meč, imao je meč loptu pri rezultatu 40:30, ali je Đoković uspio da izjednači i poslije dvostruke servis greške Federera dođe do prednosti.

Švajcarac je zatim dobrim servisima uspio da se izvuče i osvoji titulu.

"Čestitam Federeru i njegovom timu na izuzetnoj nedjelji. Bio je bolji u današnjem meču, servirao je odlično, dok sam ja pokušao sve što sma mogao", rekao je Đoković i naglasio da i pored sedam brejk lopti koje nije iskoristio, nije imao šanse protiv odličnog Federera.

"Nisam imao mnogo šansi protv Federera, iako sam imao sedam brejk prilika. Igrao je sjajno i moram da mu čestitam na tome", rekao je Đoković.

Federer je naglasio da je "sjajno igrati protiv Đokovića" i da ga upravo mečevi sa njim motivišu da igra sve bolje.