Savović: Neće mi biti teško da se uklopim

11 komentar(a)
Boris Savović, Foto: Savo Prelević
23.02.2015. 16:28h

Budućnost Voli je danas predstavila Borisa Savovića, krilnog centra koji se tako vratio u Podgoricu nakon što je igrao i u sezoni 2009/10.

Savović je stigao da pomogne "plavima" da obezbijede plasman u Evroligu, a za to je potrebno da dođu makar do finala ABA lige.

"Došao sam u klub za koji sam već nastupao, tako da sam upoznat sa sistemom rada, sa ljudima i neće mi predstavljati problem da se uklopim u ekipu. Sistem igre koji forsira Budućnost mi u potpunosti odgovara", rekao je Savović na predstavljanju.

Košarkaša koji je do prije nekoliko dana nastupao za njemački Ulm je predstavio i trener Budućnosti Igor Jovović.

"Borisu želim dobrodošlicu. Mi smo iskoristili to što je raskinuo ugovor u Njemačkoj i doveli ga kao pojačanje pred važne utakmice koje nas očekuju. Da ne vjerujemo da može da nam pomogne, ne bismo ga ni dovodili. Koristiće nam kako u napadu tako i u odbrani", istakao je Jovović.

Budućnost čeka velika borba za poziciju u ABA ligi, a do kraja regularnog dijela su četiri kola. Podgoričani će gostovati Cedeviti i dočekaće Partizan. To su joj direktni rivali za drugo mjesto pred plej-of.

"Pred nama su četiri bitne utakmice sa direktnim konkurentima. Imali smo pad koji je došao zbog putovanja i utakmica u Evrokupu. Sada je ekipa odmorna i spremna da pruži maksimum", istakao je Jovović i dodao:

"Ne osjećamo nikakav pritisak, mi smo ispunili cilj, plasirali smo se u plej-of. Tu su četiri najbolje ekipe i pokušaćemo da napravimo nešto više. Pravi se prevelika tenzija zbog naredne četiri utakmice, priča se o tome zbog čega mi ne bismo otišli u Zagreb i pobijedili Cedevitu ili zašto ne bismo pobijedili Partizan ako smo ga već savladali u Beogradu", naveo je Jovović.