Izašao kroz sporedni ulaz, pa nije vidio performans

"Iskoristivši sporedni ulaz, ne vidjeh 'performans' koji se održavao u jednoj od najužih ulica u gradu, te ne mogu da budem svjedok svih onih izvještaja koji govore o gomili ljudi, motkama, sjekirama i ne znam već čemu"

112 pregleda57 komentar(a)
nele, Foto: Bgonline.rs
19.02.2015. 17:13h

Nenad Janković (alijas Nele Karajlić), nekadašnji pjevač grupe Zabranjeno pušenje i član komičarske trupe Top lista narealista, otkrio je kako je prošao njegov prvi boravak u rodnom Sarajevu nakon 23 godine.

Pjevač i komičar koji je Sarajevo napustio uoči rata u BiH prvi put je viđen u svom rodnom gradu prije nekoliko večeri, gdje je došao sa prijateljima nakon promocije svoje knjige "Fajront u Sarajevu" na Jahorini. Karajlić nije među omiljenim ličnostima u Sarajevu zahvaljujući njegovim nacionalističkim komentarima i stavovima nakon rata. On je u tekstu koji je napisao za "Večernje novosti" otkrio da je u glavni grad BiH došao zbog opklade.

"Sve je, kao i uvijek, počelo iz zajebancije. Nakon divne promocije moje knjige na Jahorini, društvo se malo opustilo i uz šalu i pjesmu pade ideja da se spustimo sjutra u Sarajevo u jedan restoran sa vrhunskom klopom. Podsjetih ih da moja malenkost nema neku naročitu reputaciju u glavnom gradu BiH... To probudi avanturistu u meni. Pristadoh uz opkladu po kojoj, ako me niko ne prepozna, plaćam sve u kafani, a ako se dogodi neko sranje, on račun preuzima na sebe", ispričao je Nele.

Muzičar je kazao da je odmah, već ispred restorana, prepoznat i da su se ubrzo pojavili novinari, a policija je blokirala prilaze restoranu. On je zatim, dodaje, odlučio da napusti lokal kako ne bi stvarao probleme prijateljima.

"Iskoristivši sporedni ulaz, ne vidjeh 'performans' koji se održavao u jednoj od najužih ulica u gradu, te ne mogu da budem svjedok svih onih izvještaja koji govore o gomili ljudi, motkama, sjekirama i ne znam već čemu", istakao je on.

Muzičar je otkrio da je iz Sarajeva pobjegao "uz diskretnu pratnju federalne policije", dok su novinari "uzaludno pokušavali da ga nađu u restoranu", kao i da je bio “zaštićen kao gej parada”.