Pejanović-Đurišić: Vojni izaslanici će doprinijeti boljoj realizaciji planova i ciljeva

Ona je danas, tokom sastanka sa vojno-diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu, kazla da je uvjerena da će oni i u narednom periodu u direktnoj komunikaciji sa partnerskim institucijama na pravi način afirmisati aktivnosti Crne Gore

0 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
18.02.2015. 16:16h

Uloga vojno-diplomatskih predstavnika Crne Gore akreditovanih u inostranstvu značajna je zbog održavanja kvalitetne komunikacije sa partnerskim državama, naročito u ovoj fazi evroatlantskih integracija, ocijenila je ministarka odbrane, Milica Pejanović-Đurišić.

Ona je danas, tokom sastanka sa vojno-diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu, kazla da je uvjerena da će oni i u narednom periodu u direktnoj komunikaciji sa partnerskim institucijama na pravi način afirmisati aktivnosti Crne Gore.

Pejanović-Đurišić je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, kazala da vjeruje da će vojni izaslanici doprinijeti boljoj realizaciji planova i ciljeva u procesu reformi i ostvarivanja strateškog cilja-članstva u NATO.

"Vojno-diplomatski predstavnici informisali su ministarku o realizovanim aktivnostima u protekloj godini i planovima za naredni period", navodi se u saopštenju.

Oni su istakli pozitivna iskustva u ostvarivanju saradnje sa državama u kojima predstavljaju Ministarstvo odbrane i Vojsku Crne Gore i iznijeli predloge kako da unaprijede svoj dalji rad u zemljama u kojima su akreditovani.

Saopšteno je da su sastanku prisustvovali izaslanici odbrane: u Austriji , Češkoj i Slovačkoj i vojni predstavnik u stalnoj misiji Crne Gore pri OEBS-u Ljubiša Jokić, u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi Velibor Bakrač, u Njemačkoj, Poljskoj i Holandiji Hajrudin Đerekarac i v.d.vojnog predstavnika u misiji Crne Gore pri NATO Vladisav Vlahović.