Pakjao: Meč sa Mejvederom je blizu

1 komentar(a)
Pakjao, Foto: Reuters
17.02.2015. 11:08h

Filipinski bokser Mani Pakjao rekao je danas da je meč sa Flojdom Mejvederom "blizu", pošto je pristao na test krvi na nedozvoljene supstance, što je bio glavni zahtjev američkog boksera.

Svjetski šampion u osam bokserskih divizija, Pakjao rekao je da su pregovori skoro završeni, pošto je pristao na test a čak je predložio i kaznu od pet miliona dolara za boksera čiji rezultati budu pozitivni.

"Borba je blizu. Pregovori su skoro završeni. Složili smo se da meč mora da se održi. I Mejveder je rekao da želi da boksujemo", rekao je Pakjao, prenijeli su britanski mediji.

Mejveder (37) je svjetski šampion u velter kategoriji i ima svih 47 pobjeda od kojih 26 nokautom, a Pakjao (36) je ostvario 57 pobjeda, od kojih 38 nokautom, imao je i dva neriješena rezultata i pretrpio je pet poraza.

Mediji spekulišu da će meč Pakjaa i Mejvedera biti najskuplji u istoriji boksa i da će koštati 250 miliona dolara.

Mejveder je sinoć u kratkom televizijskom intervjuu rekao da dogovor još nije postignut, ali da se nada da će boksovati protiv Pakjaa.

On zahtijeva testiranja krvi na nedozvoljene supstance po ugledu na olimpijski sistem - 30 dana uoči meča, umjesto nekoliko dana ranije.

"Pristali smo na taj zahtjev. U stvari, predložio sam i kaznu od pet miliona dolara ako test bude pozitivan", rekao je Pakjao.

Meč Pakjaa i Mejvedera mogao bi da se održi 2. maja u Las Vegasu.