Akcija kluba Arsenal: Promocija ragbija u tivatskim školama

Premović i igrači Arsenala predstavili su prije nekoliko dana ovaj sport i u Srednjoj školi Mladost, a uskoro će to uraditi i u drugim školama

59 pregleda0 komentar(a)
Ragbi klub Tivat (Novina)
11.02.2015. 17:49h

Ragbi klub Arsenal iz Tivta počeo je promociju tog olimpijskog sporta i tivatskim osnovnim i srednjim školama a Međunarodna škola "Arcadia Academy" je prva škola u Crnoj Gori koja je uvela ragbi u nastavni plan i program fizičkog vaspitanja. Projekat vodi profesor sporta i fizičkog vaspitanja i igrač Arsenala i crnogorske reprezentacije Đorđije Premović.

"Škola Arcadia broji oko 35 djece svih uzrasta i oba pola, koji veoma uspješno prolaze kroz osnove ragbija. Trčanje, hvatanje, dodavanje lopte, kolutanje, promjene pravca i još mnogo drugih elemenata koji razvijaju motoriku kod djece. Moje dugogodišnje iskustvo rada sa djecom mi kazuje da djeca vrlo radu uživaju u ragbiju jer je sve organizovano kroz igru. Ragbi posjeduje veliki broj igrica tako da mi je velika satisfakcija izmamiti djeci osmjeh", kazao je Premović.

Premović i igrači Arsenala predstavili su prije nekoliko dana ovaj sport i u Srednjoj školi Mladost, a uskoro će to uraditi i u drugim školama.

"Kod nas potoje stereotipi da je ragbi grub sport i da su česte povrede. Međutim zvanični podaci govore da su povreda češće u rukometu, fudbalu, košarci i borilačkim sportovima nego u ragbiju", kazao je Premović.

Ragbi Klub Arsenal je, uz podršku sponzora Porto Montenegra, pokrenuo projekat osnivanja svih uzrasnih kategorija.

"Ukoliko sve bude kao što se i očekuje, nadam se da ćemo uskoro imati ozbiljnu ragbi akademiju", kazao je Premović.