Stanić: Konjević nekad slavio svetog Savu, a sad vjerovatno svetog Sekulu Drljevića

15 komentar(a)
Novica Stanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
11.02.2015. 17:40h

Pokret za Pljevlja, kojeg predvodi Novica Stanić osudio je protjerivanje sveštenika Velibora Džomića , poručivši da "antisrpska hajka koja je u Crnoj Gori počela prije 15 godina, ovih dana poprima fašisoidni oblik i ulazi u zonu sumraka".

"U nedjelju 8.februara u kasnim večernjim časovima, voljom SDP-a, njenog potpredsjednika i ministra policije Raška Konjevića, iz Crne Gore je, silom na sramotu, prognan sveštenik Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić.To što se radi o značajnom velikodostojniku Hristove crkve, predavaču na univerzitetu, književniku i javnom djelatniku, sve je bilo sitno i beznačajno pred voljom jednoga čovjeka i aktuelne DPSSDP koalicije. Kao neoprostivi grijeh uzeto je njegovo protivljenje priznavanju lažne NATO države Kosovo, a kao krunski dokaz mišljenje UDBE da time ugrožava nacionalnu bezbjednost i interese Montenegra. A od takve optužbe, danas i ovdje, nema odbrane. Biti Srbin, sveštenik Srpske pravoslane crkve, govoriti srpskim jezikom, pisati ćirilicom i uz to biti protiv NATO-a i njegove lažne države na Kosovu, toliko je grijehova na jednom mjestu i u isto vrijeme, koje je počinio i u kontinuitetu čini jedan čovjek, da je protjerivanje bio jedini "izlaz". Ne sumnjamo da bi mušketanje bilo primjerenije ovom režimu, ali mora se u Evropu", navodi Stanić u saopštenju.

On podsjeća da je isti ministar pokušao da protejra pljevaljske sveštenike prije par godina.

"Ministar "izvanjac" rođen u Bosni i Hercegovini, čija je porodična slava bila Sveti Sava, a danas vjerovatno slavi "svetog Sekulu Drljevića" i ima potrebu da bude veći katolik od pape. Uzalud su tri presude Upravnog suda, danas u Crnoj Gori je na snazi samo jedan zakon: "čija sila onoga i pravda". Ono što posebno vrijeđa zdrav razum svakog normalnog čovjeka, a Srbe onespokojava je činjenica da Demokratski front, koji se predstavlja kao demokratsko rješenje za Crnu Goru, i dalje istrajava na pregovorima o prelaznoj vladi. I to sa SDP-om čija antisrpska hajka ovih dana dostiže svoj krešendo. Prosto je nevjerovatno da još ima opozicionih političara, makar iz srpskog korpusa, koji i nakon podgoričkih izbora i pregovara o formiranju vlasti, još vjeruju u demokratski kapacitet SDP-a. Nema nikakve sumnje da se radi o još jednoj prevari, po onoj nešto izmijenjenoj mudrosti: sjaši Kurta da uzjašu i Kurta i Murta.Srpski glasovi su potrebni da se smijeni Milo, a da ostane još gori Ranko, zajedno sa saslužiteljima iz NOVE i Milovim antisrpskim tekovinama, koje će proglasiti za civilizacijsko dostignuće", navodi Stanić koji je do prije desetak mjeseci bio član Nove i DF.

Stanić je poručio Srbima da o svojoj sudbini treba da sami odluče a da Srpska Inicijativa treba da osmisli sopstveni program i strategiju djelovanja.