Lazović: Tri nova ministra u martu

U Vladi su upražnjena mjesta ministara prosvjete, zdravlja i kulture, pošto su Slavoljub Stijepović, Miodrag Radunović i Branislav Mićunović podnijeli ostavke

8 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
10.02.2015. 11:29h

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović očekuje da na prvoj martovskoj sjednici budu izabrana tri nova ministra.

U Vladi su upražnjena mjesta ministara prosvjete, zdravlja i kulture, pošto su Slavoljub Stijepović, Miodrag Radunović i Branislav Mićunović podnijeli ostavke.

"Za sada imamo druge ljude u Vladi koji su ispred Vlade ovlašćeni da koordiniraju i rukovode radom ministarstava i po informacijama tih resora, nema nekih većih problema koji su se desili u međuvremenu od vremena dakle dok u Vladi nijesmo imali ministre", naveo je Lazović.,

Upitan kada će biti potpisan aneks koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista, Lazović je rekao da nema ništa novo o tome da saopšti.

"Aneks sporazuma je trebalo da predstavlja neku vrstu unaprjeđenja koalicionih odnosa. Ukoliko se aneks ne potpiše, ostaje na snazi koalicioni sporazum po kojem će dvije partije funkcionisati do kraja mandata ove Vlade. Nemam neku posebnu novu informaciju u tom pogledu", naveo je Lazović.

Lazović je rekao da očekuje da će A2A vjerovatno naredne nedjelje poslati neku vrstu njihovih prijedloga oko moguće saradnje.

"Naši su ulovi bili potpuno jasni i od toga nećemo odustati. Dakle, naš interes, interes Crne Gore jeste da radimo na izgradnji novih energetskih objekata i da bilo koja vrsta saradnje u narednom periodu koja bi podrazumijevala i ugovor o menadžementu podrazumijeva istovremeno i zajedničku saglasnost oko izgradnje drugog bloka TE Pljevlja. Dakle, ono što sam i ranije saopštio, ne samo ja, nego i drugi ljudi iz Vlade koji su upućeni na ovu oblast, želim da ponovim da, ukoliko sa njima ne postignemo dogovor, mi ćemo sami pristupiti izgradnji drugog bloka TE Pljevlja, ne zbog inata, nego što znamo da nam je to itekakao značajan projekat i projekat koji itekako uticaja ima na buduću energetsku stabilnost Crne Gore.", poručio je Lazović.

Lazović je rekao i da su na sjednici Vlade dali saglasnost za pripremne radove oko autoputa, da kineska kompanija intenzivno sprovodi aktivnosti u okviru projektne dokumentacije, i da računa da če u narednih par mjeseci imati već sve stvorene uslove za početak radova.

"Ako smo već do sada čekali, dosta bi bilo rizično da iz želje da što prije počnemo sa radovima, preskočimo neke stvari koje su u okviru projekata takve prirode izuzetno značajni, tako da za to imamo razumijevanja. Ono što nam je bio najveći problem to je da se stvore sve pretpostavke za realizaciju projekta i sad očekujemo ono što kažu operativnu finalizaciju", zaključio je Lazović.