Suđenje Radunoviću: "Alkohol mu pomutio um dok je tukao dvije djevojke"

“Prvo sam ih opomenuo da se ne ponašaju tako, da im mogu biti otac i završilo se kako se završilo... Prelević je kolateralna šteta i zbog nje mi je mnogo žao, pogrešno sam protumačio taj korak koji je napravila prema meni”, naveo je Radunović

5544 pregleda4 komentar(a)
Optužen za nasilničko ponašanje: Radunović, Foto: Luka Zeković

Podgoričanin Miomir Radunović bio je bitno smanjene uračunljivosti zbog alkoholisanog stanja u kome se nalazio dok je tukao dvije djevojke početkom novembra u radnji brze hrane kod Sahat kule.

To piše u nalazu vještaka psihijatra Željka Golubovića, koji je juče pojasnio da on ne bi tako reagovao da nije bio pod dejstvom alkohola.

Radunoviću se sudi za nasilničko ponašanje.

Vještak je juče naveo da je u pitanju patološko pijanstvo, zbog koga je bio u stanju privremene duševne poremećenosti.

U sudnici su juče odgledani i snimci događaja na kojima se vidi da Radunović oštećenoj Dragici Raičević zadaje udarac pesnicom u glavu, od koga ona pada, a da zatim i oštećenu Teodoru Prelević prvo nogom udara u butinu, a zatim i njoj zadaje udarac pesnicom u glavu, nakon čega nepoznati muškarac skače na Radunovića i počinje da ga tuče.

Vidi se i da tri nepoznata muškarca nastavljaju i ispred lokala da udaraju Radunovića. Optuženi je prokomentarisao da mu je krivo što se ništa ne čuje i ne vidi trenutak u kome ga, kako tvrdi, Raičević pljuje, zbog čega je i udario.

“Prvo sam ih opomenuo da se ne ponašaju tako, da im mogu biti otac i završilo se kako se završilo... Prelević je kolateralna šteta i zbog nje mi je mnogo žao, pogrešno sam protumačio taj korak koji je napravila prema meni”, naveo je Radunović.

On je istakao i da mu nije jasno zašto u istrazi nijesu saslušana i tri momka koja su njega tukla i zašto se oni ne pojavljuju kao svjedoci, navodeći da sumnja da su mu upravo oni smjestili da se nađe u toj situaciji.

“Ništa nije iscenirano, ni namješteno, ne poznajemo te momke, a ja bih voljela da ih poznajem da mogu da im se zahvalim, jer su nas branili”, navela je Prelevićeva.

Optuženi je u svojoj odbrani tvrdio da ga je Raičević prvo vrijeđala, a zatim i pljunula, dok djevojke negiraju da su Radunoviću dale ikakav povod da ih napadne.