Lester demantovao da je otpustio Pirsona

Pirson, koji je trener engleskog kluba od 2011. godine, bio je pozvan na sastanak sa vlasnicima dan pošto je nakon utakmice sa Kristal Palasom uhvatio za vrat protivničkog igrača Džejmsa Mekartura.

0 komentar(a)
Najdžel Pirson i Džejms Mekartur, Foto: Www.lcfc.com
09.02.2015. 09:51h

Premijerligaš Lester saopštio je da nije otpustio trenera Najdžela Pirsona zbog loših rezultata i ponašanja.

Pirson, koji je trener tog engleskog kluba od 2011. godine, bio je pozvan na sastanak sa vlasnicima dan pošto je nakon utakmice sa Kristal Palasom uhvatio za vrat protivničkog igrača Džejmsa Mekartura.

Mekartur se slučajno sudario sa Pirsonom, poslije čega je trener Lestera škotskog vezistu uhvatio za vrat dok su ležali na zemlji, a držao ga je za kragnu i nakon što su ustali.

Kako su prenijeli britanski mediji, sukob sa Mekarturom je, uz loše rezultate, naveo tajlandske vlasnike kluba da otpuste Pirsona.

Međutim, preokret se desio nešto više od 12 sati kasnije, kada je posljednjeplasirani tim Premijer lige izdao saopštenje u kojem navodi da Pirson ostaje menadžer.

„Suprotno od medijskih spekulacija, Najdžel Pirson ostaje menadžer prvog tima. Navodi su kontradiktorni i netačni, bez pravog osnova. Najdžel, njegov stručni štab i cio tim su potpuno koncentrisani na meč sa Arsenalom u utorak, kao i našem pokušaju da osiguramo opstanak u Premijer ligi”, piše u saopštenju „lisica”.

Najdžel Pirson je prije dva mjeseca bio suspendovan jednu utakmicu i kažnjen sa 10 hiljada funti, jer je psovao navijača svog kluba.