Vuletiću novi mandat

4 komentar(a)
Skupština Atletskog saveza, Foto: Atletski savez Crne Gore
07.02.2015. 13:46h

Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora (UO) Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Milorad Vuletić tu funkciju obavljeće i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Izbornoj Skupštini te asocijacije u Podgorici.

Vuletić je na čelnoj poziciji Atletskog saveza od decembra 2006. godine.

On je bio jedini kandidat za predsjednika, a za novi mandat predložilo ga je 19 atletskih klubova, Trenerska organizacija i Upravni odbor.

Vuletić je dobio je jednoglasnu podršku delegata Skupštine, a jedini uzdržani glas bio je njegov.

Vuletić je i prije predsjedničkog mjesta bio u organima ASCG, a u jednom periodu obavljao je i funkciju generalnog sekretara.

Saopšteno je da su Vuletića za novi mandat predložili uspješan rad i dobri rezultati crnogorskih atletičara.

Navodi se da je tokom njegovog posljednjeg mandata postignuto 336 nacionalnih rekorda i osvojeno 47 medalja na balkanskim, mediteranskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, kao i na Igrama malih zemalja Evrope i Evropskom olimpijskom festivalu mladih.

"Nastojali smo da u prethodnom periodu za naše vrhunske sportiste obezbijedimo i vrhuske uslove. To ne bi bilo moguće bez pomoći države, preko Uprave za mlade i sport i Crnogorskog olimpijskog komiteta, sa kojima imamo odličnu saradnju", kazao je Vuletić nekon imenovanja.

On je istakao da se rezultati ASCG mjere i saradnjom i aktivnostima koje odrađuju u administrativnom dijelu.

"Prioritetni zadaci biće nam, pored kvaliteta u koji ćemo zajedno ulagati sa našim partnerima, stvaranje što boljih uslova za bavljenje tim sportom. Pokrenuta je inicijativa i to je ušlo u proceduru za izgradnju atletskog stadiona. Taj objekat moramo imati ukoliko ne želimo da izgubimo i ovo što smo stvorili", kazao je Vuletić.

On je najavio da će Savez fokusirati i na razvoj dječijeg sporta i da će sa tim projektom krenuti u deset opštinaa.

"Potrudićemo se da stvorimo još bolje uslove za pripreme naših sportista kako bi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i mi Crnu Goru obradovali jednim učešćem u finalu", rekao je Vuletić.

On je za potpredsjednike UO predložio Gorana Jevrića, koji će biti zadužen za menadžment i finansije i Gojka Banjevića, za sektor sporta, a za članove Božidara Jaredića, Aleksandra Vujičića i Miodraga Tomovića, koji su i do sada bili u tom tijelu.

Vuletić je najavio da će ostale članove saopštiti na konstitutivnoj sjednici UO.

Statutom je predviđeno da UO ima od sedam do devet članova.

Jednoglasno su produženi mandati Nadzornom odboru, u sastavu Milorad Backović, kao predsjednik, i članovi Milorad Joković i Dario Đuričković, i generalnom sekretaru Milanu Madžgalju.

Jednoglasno su usvojeni i Izvještaji o radu ASCG, sa finansijskim pokazateljima za 2014. godinu i Izvještaj Nadzornog odbora, kao i plan i program rada ASCG za 2015. godinu.

Skupštini je prisustvovalo 39 od ukupno 46 delegata.

Gosti Skupštine bili su vršilac dužnosti direktora Uprave za mlade i sport Igor Vušurović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.