Zogović: Politika vojne neutralnosti najbolja za Crnu Goru

4 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: DNP
05.02.2015. 12:30h

Funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović saopštio je da svjesni činjenice da ni sopstveno članstvo ne mogu ubijediti u ispravnost NATO-integracija, članovi GO DPS-a su, "na predlog šefa režima, za glavnog koordinatora za ubjeđivanje sopstvenog članstva delegirali Đukanovićevog oficira za vezu sa Istokom, Milana Roćena".

"Očigledno, koordinator nije ima problema za salto mortale, i promjenu kursa po novim koordinatama, suprotnim od prethodnih, dosljedno dokazujući da su privilegije jedini kurs koji drži decenijama. O deplasiranosti ideje priključenja NATO-paktu i u samom DPS-u najbolje govori ovakvo kadrovsko rešenje, više kao labudova politička pjesma Roćena pred put u penziju, nego kao stvarna namjera da se poveća procenat podrške NATO-u među članovima DPS-a", naveo je Zogović.

Dodaje da suočeni s tom realnošću, i u samom DPS-u su digli ruke od "zaludnog posla", s tim da temu tek toliko drže aktuelnom kako bi skretali pažnju sa stvarnih socijalnih problema, koji opterećuju građane.

"I DPS-u je napokon jasno da je kontinuirano davanje prioritetnog značaja tom pitanju obično niskobudžetno politikanstvo, kojim ne mogu zamajavati čak ni sopstveno članstvo, a kamoli ostale građane".

Prema riječima Zogviča crnogorskom društvu moraju biti prioritet ekonomske teme, i poboljšanje životnog standarda građana, a ne nipošto vojni savezi i ratne mašinerije.

"Politika vojne neutralnosti, mirnog i korektnog recipročnog odnosa sa svima, najbolja je za Crnu Goru, što su prepoznali i sami građani. Čak ni napadne promotivne kampanje priučenih NATO-promotera, za koje su bespoštedno arčene desetine miliona eura poreskih obveznika, nijesu uspjele značajnije povećati procenat onih, koji su za učlanjenje Crne Gore u taj vojni savez, u koji nas, uzgred rečeno, zvanično još niko nije ni pozvao. A što se tiče pomenutog koordinatora za ubjeđivanje članova DPS-a u ispravnost ideje priključenja NATO-paktu, možda je negovo poimanje NATO-a, kao mašinerije, bilo i presudno za prihvatanje ove uloge, jer je opštepoznato da se radi o poznavaocu građevinskih mašina i kamiona", zaključuje se u saopštenju.