Dijego Simeone, El Ćolo ili Đovanijev otac

0 komentar(a)
Đovani Simeone, Foto: Fifa
05.02.2015. 08:25h

Svijet fudbala je prepun pokušaja sinova da dostignu slavne visine svojih očeva. Uglavnom bezuspješno, a Paolo Maldini je rijedak izuzetak, pošto je slavni kapiten Milana nadmašio slavnog oca Ćezarea.

A slavnom argentinskom vezisti Dijegu El Ćolu Simeoneu, jednako priznatom kao fudbaleru i sada treneru, sada prijeti Ćezereova sudbina. No, sam je kriv...

"Počeo sam karijeru na očevoj poziciji zadnjeg veznog, ali mi je sugerisao da se približim napadu i razmišljam, ne dozvlim da protivnički igrači pročitaju moje zamisli. I da ostanem smiren na terenu u svakoj situaciji", kazao je 19-godišnji Đovani Simeone, najstariji sin trenera madridskog Atletika.

I sada svijet bruji o 181 centimetar visokom napadaču, koji već ima četiri velika trofeja - Kopa Sudamerikanu sa River Platom, dvije titule prvaka i naslov viceprvaka Argentine.

O kakvom je talentu riječ, Đovani demonstrira na Prvenstvu Južne Amerike do 20 godina i u sedam nastupa za mlade "gaučose", sin još uvijek slavnijeg oca je postigao čak devet golova! Upisao se na pet utakmica, od kojih je u četiri bio dvostruki strijelac. Sinoć je sa dva gola doprinio pobjedi Argentine nad Paragvajem i svoju selekciju dva kola prije kraja doveo na čelo tabele.