Spajdermen De Hea, Rašford kao Anelka

De Hea, Rašford, Mesi, Sebaljos..., ovo su igrači koji su obilježili evropski fudbalski vikend

758 pregleda0 komentar(a)
David de Hea, Foto: Reuters
15.01.2019. 17:34h

David de Hea je sve ove godine najsvjetlija tačka Mančester junajteda, i kada se pobjeđuje i kada se gubi.

Na "Old trafordu" duvaju neki novi vjetrovi odlaskom Žozea Murinja i dolaska Ole Gunara Solskjera, jedino se ne mijenja kvalitet koji ekipi donosi španski golman.

Protiv Totenhema na "Vembliju" je bio apsolutni heroj u još jednoj pobjedi pod komandom norveškog trenera, a u kaznenom prostoru rivala je svoj zadatak odradio Markus Rašford.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend.

GOLMANI

De Hea (Mančester junajted) - odbrane koje su donijeli tri boda protiv Totenhema će se dugo prepričavati.

Ljoris (Totenhem) - nije spriječio poraz, ali je učinio da Totenhem bude u igri do samog finiša. I Francuz je u derbiju bio na čudesnom nivou.

ODBRANA

Zuma (Everton) - Bornmut se naigrao fudbala na "Gudisonu", a onda je Zuma uzeo stvari u svoje ruke i najavio trijumf "karamela".

Markinjoš (PSŽ) - stavio je tačku na sigurnu pobjedu Pari Sen Žermena na gostovanju Amijenu.

Sabaleta (Vest Hem) - godine prolaze, ali stabilnost veterana iz Argentine nikada nije bila upitna. Nije imao problema da zaustavi napade Arsenala.

SREDINA

Vilijan (Čelsi) - majstorski pogodak za pobjedu nad Njukaslom možda je bio i jasan znak da Brazilac ni ovog januara neće napustiti "Stamford bridž".

Tilemans (Monako) - "kneževi" su u prvom ligaškom meču u 2019. najavili bolje dane. Tilemans je bio strijelac za remi na "Velodromu".

Pepe (Lil) - drugi je strijelac lige, dao je 13 golova, jedan manje od Kilijana Mbapea. Ima i sedam asistencija...

Sebaljos (Real Madrid) - srušio je svoj Betis, molio je za oproštaj, ali navijači su mu bez milosti zviždali. Ipak, tri boda se broje, Realu je jedino to i važno.

NAPAD

Rašford (Mančester junajted) - gol koji je dao Totenhemu je engleske fudbalske analitičare podsjetio na klasu koju je svojevremeno na Ostrvu pokazivao Nikola Anelka.

Mesi (Barselona) - dvije brojke govore sve - odigrao je 435 utakmica i dao 400 golova u Primeri.

Suares (Barselona) - skrenuo je pažnju u još jednoj noći na "Nou Kampu" koja je bila rezervisana samo za Mesija.

Vilijams (Atletik Bilbao) - pamtiće se pogodak za 2:0 protiv Sevilje u prvom porazu Andalužana poslije tri mjeseca. Pretrčao je čak 56 metara s loptom prije nego je zatresao mrežu.

Grizman (Atletiko Madrid) - u svakoj pobjedi Atletika francuski majstor napravi razliku. Izuzetak nije bio ni meč protiv Levantea.