Cicmil: Kaluđerović ne poštuje Statut SNP

"Ne znam zašto je Kaluđerović imao potrebu da javnosti saopšti nešto što je interno-unutarpartijsko pitanje vezano za rezultate glasanja o odlukama za koje je glasalo više od polovine ukupnog broja članova Glavnog odbora", rekao je Cicmil

111 pregleda19 komentar(a)
Velizar Kaluđerović, Foto: Luka Zeković
03.02.2015. 14:23h

Funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Velizar Kaluđerović svojim postupcima ne poštuje Statut i ne cijeni članove i simpatizere stranke koji su za predsjednika izabrali Srđana Milića, poručio je predsjednik opštinskog odbora SNP-a Plužine, Milutin Cicmil.

Kaluđerović je ranije ocijenio da SNP-u nema spasa dok je na njenom čelu Milić.

"Poznavajući Kaluđerovića kao iskusnog političara, dugogodišnjeg člana organa SNP, predsjednika odbora SNP-a Glavnog grada i više puta poslanika u Skupštini, koji je imao značajan doprinos partiji, iznenađen sam njegovim postupcima i izjavama u javnosti", naveo je Cicmil.

On je kazao da je Kaluđerović, prije dva dana, na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora, nakon održanog VII Kongresa SNP-a, na kome je Milić legitimno i legalno izabran za predsjednika partije, tražio da Milić podnese neopozivu ostavku, mimo jasnog postupka propisanog Statutom o smjeni predsjednika.

Takav lični zahtjev, rekao je Cicmil, nije priličio Kaluđeroviću, „uvaženom pravniku, koji je poznat da na partijskim sjednicama i u Skupštini u rukama drži Statut, Poslovnik i zakone kada diskutuje“.

"Sigurno je da je na sjednici Glavnog odbora kao pravnik imao loš dan, a bio je u prilici da predloži da se glasa o pokretanju postupka za smjenu novoizabranog starog-novog predsjednika partije u skladu sa Statutom partije", kazao je on.

Prema riječima Cicmila, nepoštovanjem odluka Kongresa, niti Statuta SNP, ne doprinosi se jedinstvenom i cjelovitom funkcionisanju partije koje, kaže on, Kaluđerović u izjavama ističe.

"Svojim postupcima ne poštuje Statut i odluke Kongresa partije, nema odgovoran odnos, omalovažava i ne cijeni članove i simpatizere partije, koji su na Kongresu preko izabranih predstavnika između više kandidata izabrali Milića za predsjednika partije", rekao je on.

Cicmil je poručio da je potrebno da javnost zna da Kaluđerović nije iskoristio mogućnost da na Kongresu diskutuje i iznese primjedbe na rad Milića u prethodnom mandatu.

"Niti je na konstitutivnoj sjednici kazao šta se to deslilo u partiji nakon Kongresa do konstitutivne sjednice da bi na osnovu toga tražio da Milić podnese ostavku mimo postupka propisanog Statutom".

"Nije mi poznato da je u prethodnom višegodišnjem periodu na sjednicama Glavnog odbora iznosio primjedbe na rad Milića. Ne znam zašto je Kaluđerović imao potrebu da javnosti saopšti nešto što je interno-unutarpartijsko pitanje vezano za rezultate glasanja o odlukama za koje je glasalo više od polovine ukupnog broja članova Glavnog odbora", rekao je Cicmil.

Iako je, kako je dodao, znao da je za te odluke bila potrebna samo većina glasova prisutnih članova Glavnog odbora.

"Nije tačno ni da je za odluke glasalo samo 50 odsto prisutnih članova Glavnog odbora".

"Zapitam se, da li je neko, a znam da javno sigurno nije niko, tražio od Kaluđerovića da podnese ostavku, kad su cijepali partiju njeni bivši predsjednici, potpredsjednici i poslanici, kako bi formirali nove stranke, a u tom periodu bili su članovi njegovog opštinskog odbora i bio im je predsjednik", naveo je Cicmil.

On je kazao da ne zna ni da li je neko, neopravdano ili s razlogom, sa ili bez propisanog postupka, tražio od Kaluđerovića da podnese ostavku na mjesto poslanika u Skupštini.