Džulijan Mur: Ja sam centar svijeta i kreiram svoj život

Naučila sam kada mi je majka umrla da tamo negdje ne postoji 'tamo negdje'. To nam je nametnuto. Nametnuta su nam pravila kako bismo razumjeli

50 pregleda0 komentar(a)
Džulijan Mur, Foto: Shutterstock
01.02.2015. 16:41h

Glumica Džulijan Mur, zahvaljujući svojoj ulozi u filmu “Still Alice”, trenutno je na samom vrhu holivudskih zvijezda, ali je u intervjuu za The Hollywood reporter otkrila da joj u određenim trenucima života nije išlo sve od ruke.

Ona se prisjetila 2009. godine, kada joj je majka iznenada preminula zbog sepse i kazala da je tada bila toliko uništena i razočarana da je izgubila vjeru u boga.

“Naučila sam prije pet godina kada mi je majka umrla da tamo negdje ne postoji 'tamo negdje'. Ta struktura nam je nametnuta. Nametnuta su nam pravila u svemu kako bismo razumijeli. U suprotnom, bi vladao haos”, ispričala je Mur koja je nedavno nagrađena Zlatnim globusom.

Glumica se i sama kako kaže, našla u takvom haosu i to 1995. godine kada je njen prvi brak sa glumcem i režiserom Džonom Gouldom Rubinom propao.

Iako je tada njena karijera krenula uzlaznom putanjom, osjećala se usamljeno i osjećala je nezadovoljstvo kada je u pitanju privatni život, jer nije bio onakav kakav je željela, pa je posjetila psihoterapeuta.

“Tada sam otkrila da je moj privatni život jednako važan kao i poslovni, a ja nisam ulagala trud u njegovo poboljšanje. Tada sam prijateljici govorila da se neke stvari u privatnom žvotu prosto dogode, a da se oko karijere treba truditi, ali to nije tačno. Mi utičemo jednako na obje oblasti”, rekla je.

“Sama zamisao da si centar svog postojanja i da si ti taj koji kreira svoj život je sjajna. Potpuno vjerujem u to. Znam da sam imala sreće, ali smatram i da sam sama kreirala svoj život”, pojasnila je Mur.