Marej preokretom dobio Berdiha

0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
29.01.2015. 12:31h

Britanac Endi Marej prvi je finalsita ovogodišnjeg Australian opena. On je nakon preokreta bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha sa 3:1 (6:7, 6:0, 6:3, 7:5).

Marej je neopravdano bio tek blagi favorit, jer je tenisku javnost prevarilo sjajno izdanje čeha sa Špancem Rafaelom Nadalom. Berdih, doduše, do današenjeg polufinala nije izgubio ni set, ali je Marej ove sezone imao sve pobjede na brzoj podlozi, i zahvaljujući sjajnoj odbrani slomio je otpor Čeha. On nije mogao da izdrži brojne dugotrajne razmjene koje je forsirao igrač iz Škotske.

"Srećan sam, uspio sam nakon četiri seta da prođem dalje. Bilo je jako naporno, naročito nakon propuštenih šansi u taj brejku prvog seta. Vratio sam se potom i odigrao najbolji set na turniru, a i u nastavaku sam igrao dobro. Način na koji sam se vratio iz minusa seta, dodatno mi daje na samopouzdanju, a pomaže mi i podrška publike koju i ovdje imam kao i na US openu. U nekim momentima mi, doduše, i smeta i dekoncentriše me glasna podrška, ali generalno navijači su moja prednost", kazao je Marej nakon pobjede.

Drugog finalistu Ozi opena daće drugo polufinale, u kojem se sjutra od 9,30 sati sastaju prvi kosturaš Novak Đoković i branilac titule Stanislas Vavrinka.