Vozilo policije na parkingu za OSI: A ko će njih da kazni?

"Vozači, ako ste spremni da zauzmete naše mjesto ili blokirate naše kretanje, hoćete li da vam damo i naša kolica. Zato uvijek razmislite prije nego što uradite: Gdje ćete parkirati vašu savjest"...

37 komentar(a)
28.01.2015. 13:52h

"Ima li neko njih da kazni, a isti oni kažnjavaju one koji parkiraju vozila na mjestima predviđenim za osobe sa invaliditetom", pita se čitalac iz Bijelog Polja koji je redakciji Vijesti proslijedio fotografiju nepropisno parkiranog vozila policije.

Predstavnici Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) više puta su upozoravali na posljedice nepropisnog parkiranja.

Nepropisno parkiranje, kako su kazali ranije, ne predstavlja isključivo parkiranje na mjestima rezervisanim za osobe s invaliditetom, već upravo i na mjestima kao što su kosi, spušteni ivičnjaci i trotoari i pješačke zone.

"Ovakvo parkiranje ne ugrožava samo osobe s invaliditetom, već i roditelje sa djecom u dječijim kolicima i starije građane", upozorili su iz UMHCG.

Na flajeru koji su dijelili tokom jedne od kampanja u vezi sa nepropisnim parkiranjem, iz UMHCG su naveli: "Vozači, ako ste spremni da zauzmete naše mjesto ili blokirate naše kretanje, hoćete li da vam damo i naša kolica. Zato uvijek razmislite prije nego što uradite: Gdje ćete parkirati vašu savjest"...

Galerija