Subotić: Vjerujem u saigrače, možemo do pobjede

"Gaje napadačku košarku i postižu dosta poena. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da nam pomognu, jer nam je podrška neophodna za ovakav susret", naglasio je pomoćni trener Igor Đaletić

72 pregleda9 komentar(a)
Bojan Subotić, Foto: Savo Prelević
20.01.2015. 12:31h

Sa dva poraza u prethodna dva meča, košarkaši Budućnost Volija su jedina ekipa u grupi H koja još nije osjetila slast pobjede u drugoj fazi Evrokupa.

Prilika da upišu prva dva boda pruža se u srijedu veče, kada u “Moraču” stiže Dinamo Sasarija.

Italijani su na startu poraženi od Gran Kanarije na svom terenu, a potom su slavili u Bandirmi.

Pred Podgoričanima je težak zadatak, ali vjeruju, kako ističu, da mogu da iznenade ovogodišnjeg učesnika Evrolige i dođu do slavlja.

"Igramo protiv Sasarija, koji ima najveći timski rejting ove sezone. Bili su učesnici Evrolige i očekujemo izuzetno težak meč. Radi se o izuzetno kvalitetnom sastavu sa odličnim indivindualcima i pokriveni su dobro na svim pozicijama. Gaje napadačku košarku i postižu dosta poena. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da nam pomognu, jer nam je podrška neophodna za ovakav susret", naglasio je pomoćni trener Budućnost Volija Igor Đaletić.

Igra sastava koji sa klupe Romeo Saketi je do tančina snekirana. Viđene su dobre, ali i loše strane Sasarija i to će igrači pokušati da iskoriste.

"Pokretači igre Sasarija su Džerom Dajson na poziciji jedan, Dejvid Logan na poziciji beka, Rakim Sanders na poziciji krila i Šejn Laval na poziciji pet. Atletski su sjajni, igraju dosta brzo sa puno kontranapada. Biće zanimljiv duel, a ostaje da se vidi kako ćemo mi odgovoriti na tu njihovu, tako da kažem, priču", objasnio je Đaletić.

Centar Bojan Subotić sa puno respekta priča o Sasariju, ali se nada trijumfu.

"Dolazi nam u goste evroligaška ekipa. Znamo da Sasari igra jako dobro, dobro trče sa dosta šuteva sa spoljnih pozicija. Biće nam jako teško, ali vjerujem u saigrače i mislim da možemo da dođemo do prve pobjede u drugoj fazi Evrokupa", zaključio je Subotić.

Duel u “Morači” počinje u 20.15 sati, a pravdu će dijeliti Grci Anastasios Piloidis i Panajotis Anastopulos, odnosno Njemac Moric Riter.