Zaražene bebe idu na pregled u Beograd, troškove snosi država

Roditelji četiri bebe žele da čuju stručno i nepristrasno mišljenje konzilijuma ljekara kako bi na vrijeme znali da li je infekcija eventualno ostavila neke posljedice

69 pregleda20 komentar(a)
Predrag Karišik, Foto: Savo Prelević
14.01.2015. 18:49h

Na zahtjev roditelja beba inficiranih krajem prošle godine u bjelopoljskoj bolnici da o njihovom stanju zatraže mišljenje ljekara u Srbiji, Ministarstvo zdravlja dogovorilo je sa Institutom za majku i dijete u Beogradu konzilijarni pregled djece za ponedjeljak.

Roditelji četiri bebe žele da čuju stručno i nepristrasno mišljenje konzilijuma ljekara kako bi na vrijeme znali da li je infekcija eventualno ostavila neke posljedice.

Troškove pregleda snosi država, dok će Opština Bijelo Polje platiti boravak roditelja.

"Želimo da pregledamo našu djecu, da skinemo teret sa pleća, da imamo konačni sliku i dijagnostiku naše djece", kazao je otac jedne od zaraženih beba Predrag Karišik za Televiziju "Vijesti".

I pored protivljenja nekih ljekara u Kliničkom centru pregledu beba u Beogradu Ministarstvo zdravlja je postupilo u skladu sa Zakonom o pravima pacjenata na drugo mišljenje.

"Ministarstvo zdravlja i Institut za bolesti djece u Beogradu bili su u kontaktu i dogovorili su konzilijarni pregled djece", kazao je Zoran Kostić, sekretar Ministarstva zdravlja.