Izvinjenje kongresmena zbog upoređivanja Obame i Hitlera

On je tvitovao da je čak i "Hitleru bilo bitnije da stigne u Pariz nego Obami", aludirajući na Hitlerovu posjetu tom pokorenom gradu tokom Drugog svjetskog rata

2 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
14.01.2015. 07:44h

Republikanski poslanik u Kongresu SAD Rendi Veber izvinio se zbog tvita u kojem je šefa države Baraka Obamu uporedio sa Adolfom Hitlerom.

"Nije mi bila namjera da trivijalizujem holokaust, niti da predsjednika upoređujem sa Adolfom Hitlerom", napisao je Veber u izvinjenju.

On je tvitovao da je čak i "Hitleru bilo bitnije da stigne u Pariz nego Obami", aludirajući na Hitlerovu posjetu tom pokorenom gradu tokom Drugog svjetskog rata.

Obama je na meti kritike domaće i svjetske javnosti jer se nije pridružio ostalim svjetskim liderima na maršu solidarnosti u nedjelju u Parizu, koji je održan u znak sjećanja na žrtve napada na pariski satirični dnevnik "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi, i još nekoliko terorističkih napada u Francuskoj prošle sedmice.

Američke demokrate u Kongresu, Veberov tvit su okarakterisale kao "podao".

Veber se izvinio svima koju su se uvrijedili zbog njegovog tvita, navodeći da mu je jedina namjera bila da kritikuje Obamino odsustvo akcije.