Udruženje boraca ratova od 1990: Tači još uvijek u visokoj politici, umjesto na robiji

Prema njihovim riječima, tokom oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji 1998/1999. godine, poginula su 33 pripadnika oružanih snaga Savezne Republike Jugoslavije iz Crne Gore, “od kojih je njih 26 u klasičnim terorističkim napadima ubila OVK-a sa Tačijem na čelu”

6 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
13.01.2015. 16:50h

Poziv kosovskom šefu diplomatije Hašimu Tačiju da posjeti Crnu Goru čin je sračunatog tolerisanja njegove, kako je saopšteno iz Udruženja boraca ratova od 1990. godine Crne Gore, kriminalno-terorističke prošlosti zarad dnevne politike.

Iz Udruženja su pozvali članstvo da se pridruži protestu, koji zbog dolaska Tačija u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, organizuje Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori u petak ispred vile "Gorica".

"Hašim Tači je za Udruženje bio i ostao nepoželjna osoba, koja je zbog trgovine ljudskim organima pod istragom Evropske Unije, a to što je Tači još uvijek u visokoj politici, umjesto na robiji, nažalost svjedoci o trajanju politike dvostrukih aršina međunarodne zajednice i kada je u pitanju terorizam", kaže se u saopštenju Udruženja.

Prema njihovim riječima, tokom oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji 1998/1999. godine, poginula su 33 pripadnika oružanih snaga Savezne Republike Jugoslavije iz Crne Gore, “od kojih je njih 26 u klasičnim terorističkim napadima ubila OVK-a sa Tačijem na čelu”.

"Podsjećamo na teror, zločine i progon pripadnika srpskog, crnogorskog i drugog nealbanskog življa za vrijeme i neposredno po okončanju oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji tokom kojih su nestala 44 crnogorska državljanina", dodaje se u saopštenju.

Oni su, u znak sjećanja na poginule saoborce i osude neosuđenog terorizma, etničkog čišćenja i zataškavanja ratnih i poratnih zločina albanaca na Kosovu i Metohiji, pozvali članstvo da se pridruži protestu koji, zbog dolaska Tačija u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Kako se navodi, predstavnici Udruženja će istog dana prisustvovati i zaupokojenoj liturgiji i pomenu žrtvama koju će služiti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom u Crkvi Svetog Đorđa u Podgorici.

"Udruženje nikada i ni po koju cijenu neće ustuknti pred terorom, nepravdom, lažima i pokušajima pokoravanja, ma kakva sila stajala iza toga, jer bi time iznevjerili univerzalne ljudske vrijednosti, svoje pale saborce i Njegoševu luču koju su nam u amanet ostavili naši slobodarski preci", zaključuje se u saopštenju.