Rožaje: Eksplozivom na market Muratovića

Iz Uprave policije "Vijestima" je nezvanično rečeno da je dosadašnja istraga pokazala da je ispred marketa "Jabuka komerc", koji se nalazi uz magistralni put, bačena improvizovana eksplozivna naprava

445 pregleda39 komentar(a)
Izet Miško Muratović, Foto: Ferid Kujević
11.01.2015. 13:19h

Rožajska policija privela je desetak osoba u okviru istrage o najnovijem bombaškom napadu na prodavncu Izeta Miška Muratovića, čiji se sinovi i bratanići sumnjiče sa ubistvo Rožajca Anesa Kalača.

Market Muratovića bio je meta napadača oko tri sata iza ponoći. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je materijalna šteta.

Iz Uprave policije "Vijestima" je nezvanično rečeno da je dosadašnja istraga pokazala da je ispred marketa "Jabuka komerc", koji se nalazi uz magistralni put, bačena improvizovana eksplozivna naprava.

Jutrošnji je treći napad na prodavnice Muratovića, a policija još traga za napadačima koji su u oktobru zapalili njegov objekat u blizini centralne džamije, a mjesec dana kasnije bacili eksplozivnu napravu na market u centru Rožaja.

Izet Muratović kazao je "Vijestima" da nakon najnovijeg napada razmišlja da svojih pet unučadi odvede u Podgoricu i ostavi u Upravu policije da ih čuvaju, jer ne zna kako drugačije da ih zaštiti.

"Probudili su me petnaest minuta nakon tri sata i rekli mi da je u mom lokalu podmetnuta eksplozivna naprava. Pošao sam da vidim i imao sam što vidjeti - lokal je potpuno uništen, četvrti po redu. Zbog toga je bez posla ostalo moji 40 radnika", kazao je on.

Muratović dodaje da ne zna što više da uradi i da se obraćao na sve adrese nadležnih tražeći da neko zaštiti njegovu porodicu i imovinu.

"Dva puta sam tražio prijem u Vrhovno državno tužilaštvo, međutim nisu me primili. Ni ministar policije me nije primio, a o lokalnim službenicima da i ne govorim. Tražiću još prijem kod premijera i predsjednika države i tražiti od njih da me zaštite ili daju azil", kazao je Muratović.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", patrole rožajske policije obezbjeđuju kuću i imovinu Muratovića, a direktor Uprave policije Slavko Stojanović danas je sa Izetom Muratovićem obavio telefonski razgovor i zakazao mu sastanak za sjutra.

Muratovići su postali meta napada nakon incidenta zbog koga su Rožajci danima bih “na nogama” a koji je počeo u nedjelju ujutro 27. jula kada je došlo do obračuna između dvije zavađene grupe muškaraca u Rožajama.

Haos je počeo ispred marketa “Jabuka kornere”, koji je u vlasništvu porodice Muratović kada su se potukle dvije grupe muškaraca.

Jasmina, Sevada i Mirsada Muratovića, ispred njihovog marketa napali su Elvis Jahović, Šaban Tarhaniš i Almin - Mango Kalač.

U tuči su korištene drvene palice i svi učesnici su povrijeđeni, neki teže, neki lakše.

Nakon što su saslušani u policiji, napadači su sa prijateljima otišli pred kuću Muratovića, navodno prijetili da će je zapaliti, a porodicu pobiti.

Do eskaliranja sukoba došlo je iste večeri, kada je cjelodnevni haos okončan tragično - metkom iz automatske puške pogođen je Anes kalač, slučajna žrtva obračuna u kojem tokom tog dana nije ni učestvovao.

Ni pola godine od ubistva Kalača policija nije uhapsila osumnjičenog Rožajca Adisa Muratovića.

On se sumnjiči da je iz automatske puške ispalio smrtonosni hitac u Kalača, a policija vjeruje da je uspio da pobjegne iz Crne Gore.