Simeone: Tores je odigrao sjajno u derbiju

Atletiko je sinoć upisao i treći uzastopni trijumf nad velikim gradskim rivalom i najvećim svjetskim klubom

53 pregleda1 komentar(a)
Fernando Tores, Foto: Reuters
08.01.2015. 09:50h

U jednom dijelu Madrida je euforija u drugom zabrinutost. Atletiko je sinoć upisao i treći uzastopni trijumf nad velikim gradskim rivalom i najvećim svjetskim klubom, nakon Superkupa na "Kalderonu" (1:0), "Bernabea" u Primeri (2:1), u prvom duelu Kupa kralja "kolćonerosi" su još lakše "otresli" slavnijeg susjeda (2:0).

"Fernando Tores je bio sjajan. Odlično se kretao, bio je izuzetno brz i silovit i siguran u duelima. Jedini problem Toresu u svom novom debiju je neuigranost sa ekipom, jer nije imao vremena da se privikne na naš stil igre. Zato su izmjene bile bolje, jer kada smo izdržali taj pritisak Reala u prvom poluvremenu, u nastavku su igrači koji su ušli sa klupe napravili ogroman prostor ispred gola Reala i bilo je lako igrati i ređati šanse", naglasio je trener Atletika Dijego El Ćolo Simeone.

A Atletiko je vodio i bez Kokea, Mandžukića i kapitena Arde Turana, koji su ulazili nakon sata igre.

"Atletiko nas je primorao da previše naših pasova ide u širinu. Sjajno su igrali u odbrani. Mi imamo šanse da prođemo dalje u Kupu, ali one su jako male. Potrebno je da moja ekipa odigra najbolje što može u revanšu", iskren je trener Reala Karlo Anćeloti.

Za razliku od njega neki od igrača "merengesa" razloge porazu vide u suđenju.

"Nezasluženo smo izgubili. Sudija se trudio da bude nepristrasan, ali je napravio nekoliko grešaka koje su uticale na rezultat", smatra Hames Rodriges.

Meč na "Kalderonu" sudio je Karlos Klos Gomes.