Vujanović: Koalicija će prevazići neslaganja

10 komentar(a)
Filip Vujanović, Ranko Krivokapić (Novina)
03.01.2015. 20:05h

Političke aktivnosti u ovoj godini treba usmjeriti na dobijanje članstva u NATO savezu, poručio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, navodeći da prijevremene izbore ne vidi kao mogućnost.

Vujanović, kako je rekao, očekuje da će koaliciona neslaganja oko važnih investicionih tema uskoro biti prevaziđena i da će se naći način da se sačuvaju investitori.

"Kada nešto potpišete i kada neku privatizaciju dovedete do kraja, onda ne možete da se igrate sa stranim partnerima. Ja se nadam da će Emirati imati razumijevanja za te unutrašnje odnose koji postoje u našoj koaliciji i da će se naći način da se taj ankeks potpiše sa Dubovicom i Miločerom kao dvije plaže koje nijesu samo kao projekti bitni, već kao odgovoran odnos države prema partnerima“, kazao je on, prenosi portal RTCG.

Vujanović je, komentarišući zahtjev predsjednika Skupštine, Ranka Krivokapića, za održavanjem sjednice Odbora za nacionalnu bezbjednost povodom ostavke direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Bora Vučinića, ponovio da će razgovarati sa Krivokapićem da se sjednica ne održi na način na koji je on to ranije predložio.

"Mislim da mi ne treba da razgovaramo o toj temi koja se tiče povlačenja direktora Agencije, jer je on odgovoran Vladi, tako da, prosto mislim da taj savjet treba da ima odnos prema sebi i svojoj nadležnosti – afirmaciji evroatlanstskih integracija bez teme ostavki“, kazao je on.

Prema riječima Vujanovića, ne zavisi od te ostavke evroatlantska budućnost Crne Gore.

"A posebno ne zavisi odbrana i bezbjednost, koja je tema tog savjeta. Evo razgovaraćemo sa predsjednikom parlamenta, naša komunikacija je često duga, sa mnogo riječi i razmjene mišljenja, ali se završi, ja se nadam, uspješno“, rekao je Vujanović.