Prošle godine ukradena 104 vozila, pronađeno 68

Iz Uprave policije agenciji MINA su kazali da je 2013. godine na teritoriji Crne Gore ukradeno 114 vozila, od čega je do sada pronađeno i vlasnicima vraćeno 70

0 komentar(a)
Peking, automobili, Foto: Shutterstock
03.01.2015. 15:38h

U Crnoj Gori prošle godine ukradena su 104 putnička motorna vozila, a policija je vlasnicima vratila 68.

Iz Uprave policije agenciji MINA su kazali da je 2013. godine na teritoriji Crne Gore ukradeno 114 vozila, od čega je do sada pronađeno i vlasnicima vraćeno 70. „Među vozilima koja su otuđena u navedenom periodu najviše je vozila marke „Volkswagen“ i to tip Golf II, Golf III, Golf IV i Golf V“, precizirali su iz Uprave policije.

Shodno policijskim saznanjima i informacijama, jedan dio ukradenih vozila ostaje na teritoriji Crne Gore gdje se potom ta vozila prodaju u djelovima. „Na manjem broju ukradenih vozila se falsifikuju brojevi šasije i motora, kao i prateće dokumentacije, u namjeri da se kao takva koriste u saobraćaju“, naveli su iz Uprave.

Takođe, dodali su oni, pojedina vozila, shodno saznanjima, se krijumčare u druge države – Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Kosovo i Albaniju. „Službenici Uprave policije MUP-a preduzimaju aktivnosti na pronalasku preostalih otuđenih vozila“, poručili su iz Uprave policije.