Snijeg prekrio puteve: Preko Brajića samo putnička vozila sa opremom

Direktorat za vanredne situacije apelovao je na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put

89 pregleda0 komentar(a)

Snijeg je prekrio puteve širom Crne Gore, što otežava saobraćaj. Saobraćaj preko Brajića dozvoljen je samo putničkim vozilima sa zimskom opremom. U mjestu Obzovica, saobraćaj se odvija jednom trakom - naizmjenično.

Saobraćaj na putnom pravcu Podgorica-Cetinje bio je otežan danas popodne. Na prilazu prema Cetinju, iz pravca Podgorice, bila je kolona od više stotina metara.

Prema riječima sagovornika "Vijesti", razlog za to su neočišćeni putevi i autobus koji je popriječio put na samom izlazu iz Cetinja.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obavijestio je sve lokalne samouprave da podignu nivo operativne spremnosti svih lokalnih službi u narednim danima, a naročito onih koje su zadužene za održavanje lokalnih saobraćajnica. Kako je saopšteno iz Direktorata, to je učinjeno shodno upozorenju koje je izdao Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se najavljuju vremenske neprilike u narednih nekoliko dana. „Potrebno je da se subjekti lokalne samouprave, shodno svojim nadležnostima, pripreme za eventualno angažovanje raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa, a Opštinski timovi za upravljanje u vanrednim situacijama pripreme za koordinaciju tih aktivnosti na opštinskom nivou, ukoliko to bude potrebno“, kaže se u saopštenju. Navodi se da su dopisi upućeni i Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i Direkciji za saobraćaj, kako bi bili što spremniji za eventualni odgovor. Direktorat za vanredne situacije apelovao je na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put. „A u slučaju da im zatreba pomoć koriste brojeve hitnih službi i to 112 - broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije, 122 - Uprava policije, 123 - Službe zaštite i spašavanje i 124 Zavod za hitnu medicinsku pomoć“, dodaje se u saopštenju.

Snijeg je napadao i na putu Herceg Novi - Grahovo, gdje je zabranjeno saobraćanje kamionima i šleperima.

Dvije osobe lakše su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi, koja se oko 13 sati dogodila u blizini Lugova na magistralnom putu Kolašin- Podgorica.

Zbog uviđaja i sklanjanja vozila s kolovoza, saobraćaj je bio u prekidu nešto više od pola sata.

Sniježne padavine stvorile su brojne teškoće i na ostalom dijelu tog, kao i magistralnog puta Kolašin- Mojkovac, pa se nekoliko vozila popriječilo na putu. Zbog toga dolazi do kratkotrajnih prekida saobraćaja.

Kako su nezvanično rekli u kolašinskoj policiji, veliki broj vozila nema zimsku opremu, što stvara brojne probleme.

Snijeg je prekrio i put Cetinje - Budva.

Galerija

udes put Kolašin- Podgorica FOTO: Dragana Šćepanović
udes put Kolašin- Podgorica FOTO: Dragana Šćepanović