Zoran Popović novi predsjednik Partizana

70 pregleda0 komentar(a)
Zoran Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
25.12.2014. 16:56h

Dosadašnji član Upravnog odbora Partizana Zoran Popović jednoglasno je danas izabran za novog predsjednika tog fudbalskog kluba.

Popović je na Izbornoj škupštini održanoj na stadionu Partizana bio jedini kandidat, pošto se Mile Jovičić, kandidat sada već bivše uprave, povukao iz izborne trke.

"Boriću se da Partizan zna samo za uspjehe. Boriću se da se svi problemi i nedaće u kojima klub zatičem riješe temeljno i trajno. Prvo mi je u planu da oko sebe okupim tim ljudi, osvjedočenih partizanovaca, koji će posao raditi odgovorno i pošteno", rekao je Popović.

On će na toj funkciji zamijeniti Dragana Đurića, koji nije prisustvao Skupštini.

"Nisam opterećen starim sukobima. Želim jak klub. Prvo što ću uraditi je angažovanje revizorske kuće koja će utvrditi tačno finansijsko stanje u klubu. Svi treba da znaju tačno stanje u kojem se klub nalazi. Nakon toga svu energiju usmjeriću na rješavanje finansijskih problema", rekao je Popović.

Partizan je dobio i novi Upravni odbor, koji će u narednom periodu činiti 12 članova.

Pored predsjednika Zorana Popovića, članovi UO su potpredsjednici Ljubiša Tumbaković, Milorad Vučelić i Vojislav Nedić.

Tumbaković će biti zadužen za sportska pitanja, Vučelić za odnose sa javnošću, a Nedić za pravna pitanja.

Pored njih, u novom Upravnom odboru naći će se Srđan Cekić, Milan Obućina, Ivan Maričić, Milomir Gligorijević, Dragan Bjelogrlić, Nenad Janković (Nele Karajlić), Dragan Veljović i Vladimir Vrbaški.

Za generalnog direktora kluba postavljen je Miloš Vazura, dok će funkciju predsjednika Nadzornog odbora obavljati Vladimir Vuletić.

Babić: Dug Partizana iznosi 13 miliona eura

Bivši član Upravnog odbora Partizana Ratomir Babić rekao je danas da dug tog fudbalskog kluba iznosi oko 13 miliona eura.

"Na današnji dan dug kluba iznosi 9,8 miliona eura, a pošto na naplatu treba da stigne i porez, dug je oko 13 miliona eura... Klub nije u rasulu, klub je organizovan i sve se zna šta se radi", rekao je Babić na Izbornoj skupštini na stadionu Partizana.

Babić je u ime bivše uprave kluba, koja je danas razriješena zbog isteka mandata, podnio izvještaj o radu u posljednjih pet godina.

On je prvo kazao da dosadašnji predsjednik kluba Dragan Đurić ne prisustvuje Skupštini zbog zdravstvenih problema.

Babić je podsjetio da je klub u prethodnim godinama osvojio šest uzastopnih titula prvaka Srbije, što je nazvao "jedinstvenim uspjehom u srpskom fudbalu".

"Osvojeno je šest uzastopnih titula, što je jedinstven uspjeh kluba i srpskog fudbala, riječ je o najuspješnijem razdoblju u istoriji Partizana. Sedma titula je izgubljena zbog pristrasnog suđenja i brojnih grešaka na našu štetu", rekao je Babić.

On je naveo da je Partizan za pet godina potrošio sedam miliona eura za angažovanje igrača, odnosno 1,5 miliona eura po godini, dok od prodaje fudbalera bruto prihod kluba iznosi 35,9 eura.

Babić je kazao da se očekuje priliv od 1,3 do 1,5 miliona eura od prodaje Lazara Markovića, od eventualne prodaje Aleksandra Mitrovića 1,5 do 2,5 miliona eura, kao i 350.000 eura od UEFA.

"Ostavljamo riznicu uspjeha i trofeja, ali i dosta problema. Nova uprava će morati da zagrize kisjelu jabuku štednje, ali to ne smije da se odrazi na rezultate. Sve najbolje im želim i nudim pomoć i saradnju. Partizan je ispred svih nas", kazao je Babić.