Počinju pregovori o vlasti u HN: Izbor u utorak sa DPS, u srijedu sa SNP

Ispred Udruženja građana Izbor pregovaraće nosilac Liste Dušan Radović Krušo, a u timu za pregovore, pored još petoro članova Izbora, kako je najavljeno biće i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije

8 komentar(a)
Dušan Radović, Izbor, Foto: Slavica Kosić
22.12.2014. 15:23h

Pregovori oko formiranja vlasti u Herceg Novom počeće sjutra kada će Udruženje građana Izbor početi pregovore sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), dok će u srijedu pregovarati sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP).

Iz ovog udruženja saopšteno je da su otvoreni za razgovore sa svima.

Iz štaba izbora i štaba DPS je potvrđeno da je sastanak dogovoren za sjutra u 10 sati, a u pregovaračkom timu DPS su potpredsjednik Svetozar Marović, članovi predsjedništva Daliborka Pejović i Branimir Gvozdenović i predstavnici lokalnog odbora.

Ispred Udruženja građana Izbor pregovaraće nosilac Liste Dušan Radović Krušo, a u timu za pregovore, pored još petoro članova Izbora, kako je najavljeno biće i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Njegova uloga u pregovorima oko lokalne vlasti u Herceg Novom izazvala je različite reakcije građana, od odobravanja do negodovanja.

Lider Izbora Dušan Radović Krušo kazao je da vladika nabolje poznaje mentalitet našeg naroda i da će mu pomoći u pregovorima kao savjetnik i duhovnik.

Radović je istakao da očekuje teške pregovore sa DPS, dok je njegov prezimenjak koji je nosilac liste DPS Slobodan Radović Krušo kazao da je opstimista i da očekuje dogovor.

Iz Izbora su najavili da će u srijedu otpočeti i pregovore sa SNP kao i da su otvoreni i za ostale stranke i udruženja koji imaju odbornike u SO Herceg Novi.

Ranije je lider Izbora kazao da iz SNP može razgovarati samo sa predsjednikom stranke Srđanom Milićem.

Član Izbora Nikola Nikša Gojković vjeruje da bi konačne odluke o formiranju vlasti mogle biti donesene poslije pravoslavnog Božića.

Rok za sazivanje sjednice Skupštine opštine, na kojoj ce biti potvđeni mandati odbornika je 13. januar 2015. godine.