Neradni dani 1, 2, 6, 7. i 8. januar

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika vjernici imaju pravo na plaćeno odsustvo

211 pregleda2 komentar(a)
Nova godina, praznici, Foto: Pinterest
22.12.2014. 11:20h

Povodom predstojećeg praznika - Nove godine i vjerskog praznika Božića neradni dani su 1, 2, 6, 7. i 8. januar 2015. godine, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnosg staranja.

“Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima Nova godina praznuje se 1. i 2. januara. Dakle, za novogodišnji praznik neradni dani su: četvrtak i petak 1. i 2. Januar”, kazali su iz MRSS.

Takođe, na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić: 6, 7. i 8. januara.

Neradni dani za vjernike pravoslavne vjeroispovjesti za vrijeme Božićnih praznika biti utorak 6. januar - Badnji dan, srijeda i četvrtak 7. i 8. januar – Božić.

“Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu”, piše u saopštenju MRSS-a.

Iz MRSS-a je ranije saopšteno da će povodom vjerskog praznika Božića za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti neradni dani biti 24, 25. i 26. decembar.