DF poziva specijalnu tužiteljku: Spriječite pljačku budvanskog AMD

Cilj uništenja AMD Budva je da se nekom moćniku za male pare proda plac od 4.000 kvadrata kako bi gradio stanove

74 pregleda3 komentar(a)
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
20.12.2014. 18:28h

Budvanski Demokratski front pozvao je specijalnu tužiteljku za organizovani kriminal da spriječi krađu državne imovine u Auto moto društvu Budva, upozoravajući da više od godinu i po svi ćute , iako se pljačka firme nastavlja.

„Podsjećamo da više od godinu i po dana traje iščekivanje zaposlenih u Auto moto društvu - AMD Budva da nadležni državni tužilac za organizovani kriminal pokrene istragu u slučaju AMD Budva.

Zaposleni u ovom, nekada profitabilnom preduzeću, prvi put prije godinu i po dana, su se obratili nadležnim državnim organima, sa ciljem da isti spriječe očigledno smišljenu pljačku državne imovine, a zatim i prije pola godine.

Sa ovim uništavanjem AMD Budva je upoznat drugi policajac u državi, te inspektori za organizovani kriminal, koji naravno nisu uradili ništa u okviru svoje nadležnosti“, kazao je odbornik DF Stevan Džaković na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Sada AMD u bescijenje izdaje svoje prostorije i ukinulo je sve aktivnosti, korist imaju privatnici

On je napomenuo da je bivša rukovodeća struktura AMD Budva osuđena na zatvorske kazne zbog pokušaja privatizacije ove državne imovine i pribavljanja višemilionske koristi.

Ta firma je ukinula sve poslove, od tehničkih pregleda, a pa do auto-škole, od toga su samo privatnici profitirali.

Džaković je dodao da je to poznata praksa DPS širom Crne Gore.

„Sve što se dogaša u AMD ima samo jedan razlog, a to je činjenica da AMD Budva posjeduje plac od oko 4.000 kvadrata u centru grada, koji pokušavaju pojedini moćnici da otmu za sebe i svoje poslovne poduhvate izgradnje stanova za tržište. Ti moćnici mogu u državi Crnoj Gori da spriječe tužioce da rade svoj posao, i policiju da radi svoj“, istakao je Džaković.

Prema njegovim riječima ispada da su „pojedini ljudi robijali za džabe, jer se naum o uništavanju ove firme sprovodi do kraja“.

„Podaci govore i da su se preko AMD Budva, vjerovatno i prale pare jer to pokazuju fiktivni ugovori sa Lovćen osiguranjem”, kaže Džaković.