Bar: Osumnjičeni za ubistvo komšije prebačen u KCCG

Tragedija se dogodila u selu Velika Gorana, juče nešto prije 14 časova - kada se Adžija Nikezić (80) povukao u potkrovlje porodične kuće ispred koje je i pucao u komšiju Adema Skurića

122 pregleda0 komentar(a)
20.12.2014. 08:00h

Baranin Adžija Nikezić (80), osumnjičen za ubistvo komšije Adema Skurića (73) prebačen je u Klinički centar Crne Gore, gdje mu se ljekari bore za život.

Policija je oko 4 sata jutros ušla u kuću u barskom mjestu Velika Gorana u kojoj se više sati nakon pucnjave nalazio Nikezić i pronašla ga u lošem zdravstvenom stanju. Pored njega je bila boca sa, kako se pretpostavlja, otrovnom tečnošću. Pregovori oko njegove predaje trajali su više od 12 časova.

Prethodno oko 3.15 časova u kući se čuo pucanj, a pregovarači i policija sa osumnjičenim za ubistvo su komunicirali do 3.55 časova, kada je Nikezić prestao da se odaziva. Tada su policajci ušli u kuću, a ekipa Hitne pomoći ga prebacila u bolnicu u Stari Bar. Nakon prve ukazane pomoći transportovan je u KCCG.

Tragedija se dogodila u selu Velika Gorana kada se Nikezić, juče nešto prije 14 časova, povukao u potkrovlje porodične kuće ispred koje je i pucao u komšiju. Mještane tradiconalno mirnog mjesta na granici barske i ulcinjske opštine, posebno je potresla činjenica da su osumnjičeni i stradali u prijateljskoj vezi - Adžijin sin je suprug Ademove ćerke.

"Ovo je moralo da se uradi. Pođite doma i dođite ujutro po ništa", rekao je Nikezić pregovaračima sinoć oko 23 sata odgovarajući na njihova pitanja.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, oni su se rano popodne zajedno vratili iz seoske džamije i rastali kada je svako krenuo svojoj kući, koje su jedna od druge udaljene jedva stotinak metara.

Nije jasno šta se u međuvremenu dešavalo, ali nekoliko seljana saopštilo je reporteru “Vijesti” da je Adžija potom iz lovčke puške pucao u prijatelja.

Drugi izvor “Vijesti”, kazao je da su se oni sreli u povratku sa centralne nedjeljne molitve u džamiji i da su se tada sporečkali. Isti sagovornik tvrdi da su nesuglasice među njima počele zbog lošeg odnosa među djecom.

Iz policije, međutim, ta priča nije potvrđena. Policija je veoma brzo nakon toga stigla u Veliku Goranu i uviđaj obavila naočigled brojnih mještana.

Gotovo do 17 časova, tijelo ubijenog nalazilo se ispred kuće, prekriveno bijelom plahtom. Tada je unijeto u vozilo Hitne pomoći i odveženo na obdukciju. Novinarima je tada omogućen prilazak do ograde porodičnog imanja Nikezića.

Sa daljine od tridesetak metara, jasno su se mogli vidjeti pregovori pripadnika policije sa Nikezićem, koji je u više navrata izlazio na prozor potkrovlja.

Mještani nijesu željeli da govore o tome šta je dovelo do tragedije. Nekoliko njih, “Vijestima” je reklo da oni nijesu bili u svađi, da su komunicirali, što potvrđuje i podatak da su se zajedno vratili iz džamije.

Galerija