DPS najavio pregovore sa "Izborom" o formiranju vlasti u Herceg Novom

"Predsjedništvo je izrazilo zadovoljstvo rezultatom koji je postignut na proteklim lokalnim izborima u Herceg Novom"

7 komentar(a)
izbori Herceg Novi, DPS Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
18.12.2014. 19:52h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović, donijelo je odluku da otpočne pregovore sa listom birača "Izbor" o formiranju lokalne vlasti u Herceg Novom, nakon vanrednih lokalnih izbora.

"Takođe formiran i pregovarački tim DPS, čiji će zadatak biti da u pregovorima sa "Izborom" pronađe najbolja rješenja za što skorije formiranje novih opštinskih struktura, kako bi Herceg Novi što prije dobio profesionalnu i efikasnu lokalnu upravu. Tim koji će pregovarati sa novskim "Izborom" čine potpredsjednik DPS Svetozar Marović, članovi predsjedništva DPS Daliborka Pejović i Branimir Gvozdenović, te predstavnici Opštinskog odbora DPS Herceg Novi", navodi se u saopštenju DPS-a.

Kako se dodaje, Predsjedništvo je izrazilo zadovoljstvo rezultatom koji je postignut na proteklim lokalnim izborima u Herceg Novom.

"Na kojima je DPS ubjedljivo pobijedila sa osvojenih 36,37 odsto glasova i uvećala povjerenje građana za gotovo 10 procenata. Ovim rezultatom je još jednom potvrđena stabilnost i ispravnost politike Demokratske partije socijalista, kao i stalni trend rasta povjerenja građana u našu partiju", zaključuje se u saopštenju.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom, održanim 14. decembar, najviše mandata pripalo je Demokratskoj partiji socijalista - 13, Udrudruženje građana Izbor dobilo je 9, Koaliciji "Sačuvajmo Novi za dobro Novog" osam, i po dva odbornička mandata dobili su Socijaldemokratka partija i udruženje građana Novska lista.