Pokret za neutralnost: Pokazali smo da gajimo ideju jednakosti

“Ovom posjetom tim Pokreta za neutralnost Crne Gore je pokazao da baštini ideje antikolonijalizma, antiimperijalizma i ideje jednakosti”

96 pregleda2 komentar(a)
Pokret za neutralnost, Foto: Pokret za neutralnost
18.12.2014. 09:16h

Delegacija Pokreta za neutralnost Crne Gore, koju su činile Mirjana Dajković i Ksenija Ašković, na poziv ambasade Venecuele u Beogradu prisustvovala je obilježavanju 184. godišnjice smrti Simona Bolivara. Delegaciju te nevladine organizacije primila je ambasadorka dr Dia Nader de El-Andari.

“Ovom posjetom tim Pokreta za neutralnost Crne Gore je pokazao da baštini ideje antikolonijalizma, antiimperijalizma i ideje jednakosti”, saopšteno je iz te NVO.

Pokret je, kako je saopšteno, odao poštovanje duhu revolucionarne tradicije venecuelanskog naroda, “koju najbolje personifikuje Bolivarov “Govor u Agnosturi” iz 15. februara 1819. godine”.

“U tom govoru Otac venecuelanske države ističe: ”Naši zakoni su zlokobne relikvije svih starih i novih despotizama. Neka se ova monstruozna građevina sruši, neka propadne. Polazeći od njenih ruševina, podignimo hram pravdi i pod okriljem svetog nadahnuća donesimo Kodeks venecuelanskih zakona.” Upravo u ovom kontekstu se ogleda antisistemska misija i baštinjenje social-demokratskih nastrojenja Pokreta za neutralnost Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

U Pokretu dodaju da je ambasadorka Dia Nader de El-Andari iskazala želju za saradnjom, zbog čega će ta NVO i ubuduće njegovati prijateljska osjećanja prema ambasadi Venecuele.