Učenica iz Pljevalja nacrtala najljepšeg Hipka

Hypo Alpe Adria banka nagradila je i škole iz kojih je stigao najveći broj likovnih radova: pljevaljske škole “Salko Aljković” i “Boško Buha”, hercegnovsku školu “Dašo Pavičić”, kao i podgoričku školu “Maksim Gorki” sa ukupno 300 knjiga - obaveznih školskih lektira - kako bi pomogla ukupni fond biblioteka u ovim obrazovnim institucijama

77 pregleda0 komentar(a)
Hypo alpe adrija banka, likovni konkurs, Foto: Hypo Alpe Adria banka
12.12.2014. 15:46h

Učenica pljevaljske Osnovne škole „Ristan Pavlović” Jana Đurović nagrađena je prvom nagradom na konkursu Hypo Alpe Adria Banke na temu „Crtajmo Hipka ispod novogodišnje jelke”.

Đurović je, prema mišljenju žirija banke, nacrtala najljepšeg Hipka, zaštitni znak banke.

Ona je nagrađena sa 100 eura, a njen rad poslužio je i za novogodišnje čestitke Hypo Alpe Adria banke.

Osnovna škola „Ristan Pavlović”, u kojoj uči Đurović, takođe je dobila nagradu od Hypo banke u vidu donacije od 500 eura.

Drugo mjesto na konkursu zauzela je učenica pljevaljske OŠ „Salko Aljković” Ana Malidžan, a treće Nina Petrović, učenica OŠ „ Dašo Pavičić iz Herceg Novog. Njima je pripalo po 50 eura.

Portparolka Hypo Alpe Adria banke Željka Radulović prilikom dodjele nagrada pojasnila je da su likovni konkurs i donacija dio ukupnih društveno odgovornih aktivnosti “Hypo Pro futuro”, kojima banka podržava škole, obrazovne ali i socijalne institucije.

Direktor OŠ „Ristan Pavlović” Dragan Tošić je zahvalio Hypo Alpe Adria banci, i rekao da ubuduće očekuje još bolje likovne radove svojih učenika.

Hypo Alpe Adria banka nagradila je i škole iz kojih je stigao najveći broj likovnih radova: pljevaljske škole “Salko Aljković” i “Boško Buha”, hercegnovsku školu “Dašo Pavičić”, kao i podgoričku školu “Maksim Gorki” sa ukupno 300 knjiga - obaveznih školskih lektira - kako bi pomogla ukupni fond biblioteka u ovim obrazovnim institucijama.